דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 59 גרם למנה\יחידה (מכ- 5 רולדות בתבנית אינגליש קייק (כ- 8 מנות לרולדה))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קראנץ` נוטלה
קראנץ` נוטלה מבצק שמרים
  • 1 בקערה גדולה מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר (2 כפות) עד שהוא נמס.
  • 2 מוסיפים את המים הפושרים ואת השמרים, ומערבבים מעט.
  • 3 מניחים במיקרוגל ל- 5 דקות אבל לא מדליקים אותו!
  • 4 בקערה נפרדת מניחים 3/4 מכמות הקמח ומערבבים ביחד עם הסוכר (חצי כוס) והמלח.
  • 5 מוציאים את קערת השמרים מהמיקרוגל, שופכים לקמח ומוסיפים גם את החלבון והשמן.
  • 6 לשים את הבצק. אם הוא דביק - מוסיפים עוד קמח.
  • 7 מכסים את הבצק ומניחים להתפחה למשך כ- 10-20 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • 8 מניחים את הנוטלה בתוך קערה עמוקה עם מים רותחים בתוכה (זה יגרום לנוטלה להימרח בקלות על הבצק), ובינתיים מדליקים את התנור ל- 180 מעלות.
  • 9 מחלקים את הבצק לאחר ההתפחה ל- 5 כדורים. מרדדים כל כדור ומורחים את הנוטלה עם סכין מריחה. מגלגלים לרולדה וחותכים אותה באמצע כמעט עד ההתחלה. מפנים את החלק עם המילוי כלפי מעלה, קולעים צמה ומניחים בתבנית אינגליש קייק.
  • 10 מכסים במגבת וממשיכים להכין את שאר הרולדות.
  • 11 כשמסיימים עם הרולדה האחרונה, ניתן להכניס את שלושת הרולדות הראשונות לתנור.
  • 12 מסדרים את שלושת הרולדות על הרשת של התנור, מפזרים מעליהן אבקת סוכר ואופים למשך כ- 15-20 דקות.
  • 13 כשהרולדות הראשונות אפויות מכניסים את שאר הרולדות. מתקבלות עוגות קראנץ` נוטלה פשוט ממכרות!
  • 14 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 5 תבניות אינגליש קייק.

את הרולדות אפשר להקפיא (רצוי כשהן חמות) ולהפשיר מתי שרוצים, והבצק יישאר טרי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 15.9% 9.6% 74.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב