גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | מרכיבי מזון | » | סיבים תזונתיים: כמות מומלצת לצריכה ומידע כללי |
סיבים תזונתיים המצויים במוצרים צמחיים כגון דגנים מלאים, ירקות, פירות, קטניות ואגוזים, חיוניים לבריאותנו ויש להקפיד על צריכת סיבים נאותה מדי יום לצורך שמירה על תפקודו התקין של הגוף. בכתבה זו אסביר על סוגי הסיבים הקיימים במזון ובאילו מזונות הם נמצאים, על חשיבותם ותפקידם בגוף, וגם אעסוק בשאלה מהי כמות הסיבים היומית המומלצת לאוכלוסייה הכללית הבריאה. קריאה מהנה.
ליאור גל, דיאטן קליני וספורט (R.D), בוגר תואר במדעי התזונה (B.Sc), 13.06.2016
![]() שיבולת שועל: כמות נאותה של סיבים תזונתיים
הקדמה קטנהסיבים תזונתיים הם למעשה פחמימות שמקורן בצומח ואינם מפורקים על ידי אנזימי העיכול בגוף האדם, אך חלקם עוברים פירוק על ידי חיידקי המעי הגס (פרט לליגנין שכמעט ואינו מפורק כלל ותאית העוברת פירוק בכמות מזערית). מה הם סוגי הסיבים התזונתיים הקיימים במזון?את הסיבים התזונתיים נהוג לחלק לשני סוגים:
לסוגי הסיבים השונים ישנן השפעות ויתרונות ייחודיים
מהי כמות הסיבים התזונתיים המומלצת לאוכלוסייה הכללית?כמות הסיבים היומית המומלצת לאדם הבריא נעה בין 25-40 גרם ליום, מתוכם לפחות 10-25 גרם סיבים מסיסים. בכדי לקבל את כמות הסיבים הדרושה מהמזון יש לצרוך לפחות 5 מנות פירות וירקות לא קלופים מדי יום (מאחר והקליפה עשירה בסיבים), כמו כן רצוי לשלב קטניות ודגנים מלאים בתפריט היומי. יש לציין שהגדלת כמות הסיבים במזון עשויה בהתחלה לגרום לכאבי בטן קלים, גזים, תנועתיות מוגברת במעיים ותחושת מלאות. בנוסף, מומלץ לשתות לפחות 10 כוסות מים מדי יום מאחר וצריכת סיבים מרובה ללא שתייה נאותה עשויה לגרום לעצירות. הכותב הוא ליאור גל, בוגר תואר B.Sc במדעי התזונה, יועץ תזונת ספורט ומאמן כושר אישי. הצטרפו אל הקבוצה של ליאור בפייסבוק. היכנסו בנוסף: |