הופכים את המתכונים לבריאים יותר
כדאי פשוט לפתוח את הראש, ולא לחשוש לנסות דברים חדשים.
- כאשר מבשלים עם דגנים (אורז, חיטה וכו') - כדאי להקפיד להשתמש בדגנים מלאים, הכוללים את הקליפה והנבט של הדגן (הוראות בישול לאורז מלא ניתן למצוא באתר של השף הבריא).
- מבחינת שיטות הבישול בהן אנחנו משתמשים - כדאי להעדיף אידוי, אפייה או פשוט מזון נא, על פני טיגון. לדוגמא – במקום לטגן שניצלים ניתן לאפות אותם בתנור בעזרת טריק מאוד פשוט - מערבבים את פירורי הלחם עם מעט שמן ומצפים את השניצלים כרגיל (קמח, ביצה, פירורי לחם) ואז אופים בתנור בחום 200 מעלות על גבי רשת במשך 10 דקות.
- על מנת להימנע מצריכת כמויות גדולות של מלח (שכידוע הוא מזיק) - ניתן לתבל את המזון בלימון, שום, עשבי תיבול ותבלינים שונים.
- כדאי להעדיף שמנים בריאים - שמן זית, קנולה, אבוקדו ופשתן על פני שמן סויה או תירס. בכל מקרה כדאי להוסיף שמן למאכלים השונים לאחר הבישול על מנת להוסיף טעם וערכים תזונתיים ולהימנע מטיגון. שמן שרוף עשוי להיות מזיק ביותר (גם שמן זית).
- עדיף להימנע לחלוטין משימוש במרגרינה. חמאה פחות מזיקה.
- אם רוצים לטגן (לדוגמא בצל מטוגן) - ניתן להחליף חצי מכמות השמן במעט מים ולכסות במכסה. האדים שמצטברים במחבת המכוסה מרככים את הבצל. מערבבים כל דקה-שתיים ולאחר מספר דקות מסירים המכסה ומערבבים עד שהבצל משחים. התהליך אמנם לוקח יותר זמן אך התוצאה טעימה ובריאה.
לטיפים ומתכונים טעימים ובריאים נוספים בקרו באתר של השף הבריא. |
|
משפחה בריאה
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.