להלן מספר טיפים לבחירות נכונות בארוחת ה"על האש" הנפוצה מאוד בתרבות הישראלית:
- סוג הבשר: יש חשיבות גדולה לסוג הבשר שאנו קונים. הימנעו לחלוטין מקניית בשרים מעובדים המכילים חומרי תשמורת (ניטראטים ועוד) וסוכר אשר פוגמים בערכה הבריאותי של המנה. העדיפו לקנות בשר רזה כגון סינטה על פני אנטריקוט שעשיר מאוד בשומן. את הקבבים עשו בעצמכם מבשר טחון. בקשו מהקצב לטחון אותו עם מעט שומן בשר.
- סוגי עופות: העדיפו חזה עוף או פרגית על הגריל על פני חלקי איברים פנימיים (כבד, לבבות). חזה עוף דל מאוד בשומן לעומת האיברים הפנימיים שעשירים בכולסטרול ובשומן רווי. שימו לב שכנפיים אומנם דלות בבשר, אולם העור (שבדרך כלל לא מסירים כי הוא עיקר הטעם) מגדיל את כמות השומן בצורה משמעותית. כמו כן, מכיל בעיקר שומן רווי.
- סוגי סלטים: העדיפו סלטים טריים מירקות חיים כגון סלט ירקות, סלט כרוב, סלט גזר וסלט חסה. הימנעו מסלטים על בסיס מיונז כמו חציל במיונז או כרוב במיונז אשר עשירים מאוד בשומן ומגדילים משמעותית את התוספת הקלורית לארוחה. שימו לב שתבלון הסלט אף הוא עלול להגדיל את הצריכה הקלורית. העדיפו תבלון במעט שמן זית, לימון וחומץ בלסמי על פני רטבים מתועשים ועשירים בשומן כמו אלף האיים או רוטב צרפתי.
- חומוס או טחינה? העדיפו טחינה או חומוס בעשייה ביתית על פני המתועשים אשר עשירים מאוד בנתרן ובשומן. בהכנה ביתית ניתן להעשיר את הטחינה בעגבנייה חתוכה או חציל קלוי, אשר יגדילו את הנפח אך לא את הקלוריות.
- פיתות: ארוחת הברביקיו עשירה בקלוריות, לכן אם ברצונכם לצמצם את הצריכה הקלורית, ותרו על תוספת הפיתות והעדיפו לאכול בשר וסלטים.
- פחמימה חמה: העדיפו תפוח אדמה אפוי או צ'יפס אפוי על פני המטוגן. ואם קשה לכם מאוד לוותר על פחמימה בארוחה - קחו מסלט הבורגול. בורגול הנו דגן מלא העשיר בסיבים תזונתיים אשר תורמים לתחושת השובע.
- שתייה: שתייה מתוקה עשירה מאוד בסוכר ועלולה להגדיל מאוד את הצריכה הקלורית בארוחה. כוס משקה ממותק עשויה להכיל כ- 8 כפיות סוכר!
חשבו - האם מישהו מאיתנו היה שם 8 כפיות סוכר בכוס תה? העדיפו מים או משקאות מופחתי סוכר (או עם תחליפי סוכר).
- שתייה חריפה: בדרך כלל אנו מלווים את הברביקיו במספר בקבוקי בירה. העדיפו ללוות את הארוחה בכוס יין המכיל חומרים נוגדי חמצון רבי עוצמה הנוגדים את פעילות חמצון השומנים בעורקים.
- ולסיום: בדרך כלל בסיום ארוחת "על האש" אנחנו מרגישים "מפוצצים", פותחים כפתור במכנסיים ולא מסוגלים לזוז. תכננו מראש איזו מנה תאכלו - סטייק, פרגית, חזה עוף או קבב, דבקו בהחלטה זו ואל תתפתו לטעום מהכול. התחילו בסלטים, אכלו בנחת והפסיקו את האכילה לפי תחושת השובע הטבעית ולא לפי העין.
בתיאבון!
|
|
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.