גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | ביקורת מסעדות | » | בירה וטאפאס: Porter & Sons |
נשוי פעם אחת, נשוי פעם שנייה ורווק, נפגשו בבית בירה. זו לא התחלת בדיחה, אלא מפגש חברים "על אמת" כחובבי אוכל ובירה. חיפשנו מקום עם אוכל טוב ומבחר בירות, כיוון שכל אחד מהחברים אוהב סוג בירה שונה. הרווק - שזה עבדכם הנאמן, אוהב בירה בהירה, הנשוי פעם שנייה אוהב בירה כהה והאחרון - מעדיף בירה זהובה ומרירה. הפור נפל על "פורטס אנד סנס", הנמצא ברחוב הארבעה 14, תל אביב, בעל מבחר בירות מכל העולם ובטעמים שונים וכן, מבחר אוכל עשיר המשתלב עם הבירות.
עודד מלך, מבקר אוכל, 15.12.2012
מנת שלושת הנקניקיות
תפריט והמנות שהוזמנוהרווק ידע מראש מה הוא רוצה להזמין לאכול, שכן הוא ביקר במקום בעבר. לכן, הזמנתי המבורגר עסיסי ומעליו בצל מטוגן, בייקון קריספי, פלחי עגבנייה ומלפפון חמוץ. למנה מוגשת תוספת של צ'יפס. לשתייה הזמנתי חצי ליטר בירה בלגית בהירה. הנשוי פעם שנייה, הזמין צלעות חזיר בצלייה ארוכה ברוטב בר-בי-קיו המוגשים עם קלחי תירס. לשתייה הזמין חצי ליטר בירה גרמנית כהה. הנשוי פעם אחת, התלבט והתלבט והחלטתו נפלה על שלושה סוגי נקניקיות: אחת מבשר בקר, שנייה מבשר הודו והשלישית מבשר לבן. המנה הגיעה בתוספת ראגו שעועית לבנה ופנצ'טה. לשתייה הזמין חצי ליטר בירה צ‘כית זהובה ומרירה, המומלצת עם מנה זו. בנוסף, הזמנו למרכז השולחן שפצלה עם פרמזן ופטריות פורטבלו. ההתרשמותההמבורגר היה עשוי בדיוק במידה הרצויה - צלייה בינונית. התוספת של הבצל המטוגן שדרג את המנה ואילו הבייקון, נצלה מעבר למידה ונהיה קרנצ'י מדי. הצ'יפס היה אמנם קריספי, אך החתיכות היו גדולות. גודל חתיכת צ'יפס היה כגודל רבע תפוח אדמה. הגודל אמנם לא פגם בטעם, אך חייב לציין שבעיניי פגם מבחינה אסטטית. הנשוי פעם שנייה, הזמין צלעות בשל תאוותו הגדולה לבשר לבן. ויש לציין, שהשיג את מטרתו בכך, הוא עבר חוויה באכילת הצלעות. יחד עם זאת, לטעמו, רוטב ה-בר-בי-קיו היה מעט יותר מדי ופגם בטעם הבשר. מנת השפצלה
הנשוי פעם אחת, דמיין את עצמו אוכל נקניקיות בגרמניה הנחשבת ל"ארץ הנקניקיות" ונהנה מכל ביס, הן מהנקניקיות והן מהשעועית שהייתה מתובלת היטב והוסיפו לטעמה חתיכות פנצ'טה. למי שאינו מכיר - זהו בייקון איטלקי מתובל במלח ופלפל, מגולגל וקשור כנקניקייה. בעת החיתוך לרוחב מתגלים קווי שומן ובשר מפותלים. מקור מנת השפצלה הוא מגרמניה. השילוב של הבצק המבושל עם גבינת הפרמז'ן והפטריות היה מעודן, אך כמותה כמנה אינה משביעה. הבירה השלימה את הטעם למנה. האווירה והשירותמקום ממש נחמד לשתיית בירה ואכילת אוכל אירופאי טיפוסי, שנתן לנו את ההרגשה כאילו אנחנו בבית בירה באחת מערי אירופה. ברקע הייתה מוסיקה, אך לעיתים הייתה חזקה מדי וקשה היה לנהל שיחה סביב השולחן. המחירעבור ההמבורגר עם התוספות והצ'יפס שולם - 56 ₪, עבור שלושת סוגי הנקניקיות - 69 ₪, עבור צלעות בשר לבן - 78 ₪ . מחיר לכוס חצי ליטר בירה - 30 ₪. סך הכול שילמנו עבור שלושה סועדים 293 ₪. כתובת המקום: הארבעה 14, תל אביב. נכתב על ידי עודד מלך, מבקר מסעדות. |