גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | תזונה לילדים | » | לדבר, לדבר ולדבר |
אני היא האמ-אמא של הסרבנים. הבררנים. או כאלה לפחות הם היו. שני בנים בגילאי הגן ובית הספר, חובבי חטיפים ופחמימות וסרבני טעימות, שנולדו (בטעות, או שלא) לאמא שממש אוהבת לבשל...
האמא של הסרבנים, כותבת ובשלנית חובבת, 24.02.2014
לגרום לילדים שלכם להבדיל בין אוכל בריא לאוכל שאינו בריא
אז מי אני ומה אני בעצם?אחרי כמה שנים שמצאתי את עצמי מכינה פסטה עם שמנת או בלי כלום, פשטידת תירס ושניצלים שוב ושוב ושוב ושוב, החלטתי להתחיל להתחשב גם במבוגרים שבמשפחה, והתחלתי להרגיל את הילדים למגוון גדול יותר של טעמים. זה לא קרה ביום אחד, מן הסתם. זה קרה ועדיין קורה לאט לאט, בסבלנות רבה ובהדרגתיות. אבל אני נשבעת לכם - זה עובד. אני לא תזונאית, לא דיאטנית ולא רופאה, לא שפית ולא מומחית לשום דבר, אבל במקצועי אני כותבת לילדים, ולכן, כנראה, אני מצליחה לספר לילדים את הסיפור הנכון, והיום הם אוכלים הרבה יותר בריא. כולנו, בעצם, אוכלים הרבה יותר בריא. מאחר שאני שומעת הרבה הורים ששואלים את השאלה "איך לעזאזל לגרום לילדים לאכול יותר בריא?" - החלטתי לכתוב ממש כאן איך אני עושה את זה, ואם זה מתאים לכם - אתם בהחלט מוזמנים לנסות (וגם לשאול ו/או להעיר הערות). איך התחלתי את כל תהליכי השינויים?נתחיל בזה שאני קצת מניאקית של אוכל בריא. מותר לאכול ממתקים, כמובן, אבל רק אחד ביום. חטיפים מלוחים לא נכנסים הביתה, אלא אם אנחנו מארחים אירוע מיוחד. מעדנים גם לא נכנסים אלינו הביתה (אלא אם הולכים למכולת אחה"צ לבחור ממתק וזה הממתק שנבחר). בעיניי מעדני חלב הם שווי ערך לגלידה - חלב, סוכר וטעם כזה או אחר. אני גם מנסה לטגן כמה שפחות, משתדלת להפחית צריכה של מוצרים מן החי ובאופן כללי - מנסה שהכל יהיה בריא וטעים. בעלי חושב שאני קצת מגזימה, כי הרבה מהשיחות שלנו בבית הן על הנושא הזה. כשאנחנו יושבים ליד השולחן בארוחת הערב, הילדים מדרגים מה הכי בריא על השולחן ומה פחות. כל דבר שהם אוכלים הם שואלים אם הוא בריא או לא. כל ילד שהם רואים לועס טופי או שותה קולה - הם מזדעזעים ו"מלשינים" לי. אולי זה באמת נראה ונשמע קצת מוגזם, אבל אני מאמינה בלב שלם שמודעות היא המפתח. איך ילמדו לאכול בריא אם לא ידעו מה זה בריא? לכן, הטיפ הראשון שלי אליכם הוא לדבר על זה. לקריאה נוספת: דוגמאות איך לייצר מודעות בריאה אצל הילדים
וכהנה וכהנה. פשוט להסביר, במילים שילדים יכולים להבין. לא תמיד צריך להסביר להם למה זה לא טוב לצרוך הרבה סוכר, או למה אי אפשר לאכול כל יום פסטה. מספיק שיבינו שזה לא טוב. שיתחילו לעשות את האבחנה בין טוב לרע או בין בריא ללא בריא. אחר כך אפשר לרדת לעומקם של דברים ולהסביר מה בדיוק עושה הסוכר בגוף וממה בדיוק עשויה הפסטה. הורים - תשמשו להם דוגמא!וזה, כמובן, דורש גם מודעות מכם... לדעת מה בריא לכם ולשדר את זה אל מול הילדים. הרי אי אפשר לשבת מולם עם שקית ביסלי כל יום ולהסביר כמה זה לא בריא. מאותה סיבה שאתם לא מעשנים מול הפרצוף של הילדים (אני מקווה), לא "יורדים" על חפיסת שוקולד, לא מקללים, לא משתכרים ולא מאבדים שליטה. בדיוק מאותה סיבה, עליכם להראות לילדים את עצמכם, כמה חשובה לכם הבריאות. אם אתם רוצים לשבת עם שקית ביסלי - לפחות תחכו עם זה עד שהם הולכים לישון... אז זה המפתח, לדעתי: להסביר בקצרה, לשתף ולתת דוגמא אישית. עד כה דיברתי ודיברתי. בטורים הבאים אנסה להביא מקצת מהטיפים בהם אני משתמשת כדי "להאהיב" על הילדים ירקות כאלה ואחרים, קטניות וכדומה. ועד הפעם הבאה, שבוע בריא שיהיה לכם! שלכם, האמא של הסרבנים. הערה: הכותבת אינה אשת מקצוע מוסמכת וכותבת על פי ניסיונה האישי בלבד. |