גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | על מזונות ומשקאות | » | סגולות החומוס: האם חומוס בריא? |
לא משנה איך אתם מנגבים אותו, בדוך או בסיבוב, חומוס יכול להוות ארוחה נפלאה עם ערכים תזונתיים גבוהים. האם חומוס בריא לנו? האם הוא מכיל קלוריות רבות? בכתבה זו אסקור את מרכיבי החומוס, הערכים התזונתיים שבו, ההבדלים בין חומוס ביתי לחומוס תעשייתי וכל ההמלצות השונות הנוגעות לחומוס שמאפיין כל כך את הישראליות שבנו.
נטלי שמש, דיאטנית קלינית, M. Sc ,RD, 19.05.2014
חומוס: אחד המאכלים הכי ישראליים שיש
מרכיבי החומוסממרח חומוס עשוי מפולי חומוס מבושלים ומעוכים בתוספת של טחינה, שמן זית, מיץ לימון, שום ותבלינים, כל אחד לפי בחירתו. בחומוסיות נוהגים להגיש את החומוס בתוספת של שמן זית, טחינה ופולי חומוס או פול שלמים. הערכים התזונתיים של ממרח החומוס
שלושת המרכיבים הללו מאפיינים את הדיאטה הים תיכונית שקשורה על פי מחקרים לסיכון מופחת למגוון מחלות כרוניות כמו מחלות לב וכלי דם, סוכרת וסוגי סרטן שונים. לקריאה נוספת ומידע נוסף: כל אחד לחוד נפלא - אבל מה ביחד?בעיקרון ממרח חומוס שניתן לרכוש במסעדות אסליות או להכין בהכנה ביתית עשיר בערכים תזונתיים גבוהים, וגם בטעמים נפלאים: בפחמימות מורכבות וחלבון, בשמנים בלתי רווים, בויטמינים, במינרלים ובסיבים תזונתיים. הוא גם בעל אינדקס גליקמי נמוך. לעומת זאת, החומוס התעשייתי מכיל בדרך כלל כמות גדולה מאוד של שמן צמחי, במיוחד שמן סויה, אשר עשיר באומגה 6 ולכן פחות מומלץ. תוספת השמן הגדולה "מדללת" את תכולת הויטמינים ומינרלים. עם זאת, לחברות שונות הרכבי חומוס שונים וכיום ניתן להשיג ממרחי חומוס עם אחוזי שומן שנעים בין 9% (חומוס מופחת שומן) לבין 30%, כשברוב המקרים החומוס הרגיל מכיל כ- 16% שומן. עדיף לבחור חומוס עם אחוזי שומן נמוכים יותר וכמות טחינה גדולה יותר (איך יודעים? קראו בהמלצות). בנוסף, בחומוס התעשייתי יש כמות מלח לא מבוטלת לצורך שיפור הטעם והעמידות (כ-400-500 מ"ג נתרן ל- 100 גרם). המלצות
מאת נטלי שמש, תזונאית קלינית (הרזיה, צמחונות, טבעונות, גסטרו וספורט). הצטרפו אל דף הפייסבוק של נטלי. |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם