גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | תזונה בריאה | » | האם תזונה נכונה מסייעת לאריכות ימים? |
ילדים שמתוודעים לראשונה לנושא סופיות החיים נתקפים אימת חידלון. רבים מאיתנו זוכרים את עצמנו כילדים "מפנטזים" על הפלא שיאפשר לנו חיי נצח... כבוגרים אנו נתקלים לא אחת באימת הזקנה והחולי, ומאחלים לעצמנו זיקנה מכובדת ומות נשיקה. הפיצוח של סוד הבריאות, של אריכות ימים שמחה ומהנה, נראה כמו זכותם הבלעדית של יחידי סגולה.
עמרית בן סירה N.D.C.Ac, ד"ר לנטורופתיה, מומחית לרפואה טבעית משולבת, 25.07.2014
שילוב רב של ירקות בתפריט תורם לאריכות ימים
60 זה ה- 30 החדש?כן, אנחנו יכולים להיעזר בנפלאותיה של הרפואה כדי להגדיר לעצמנו ש- 60 זה ה- 30 החדש ו- 70 זה ממש כמו להיות בן 40 או 50 וזה אפילו די נכון, אך מה צופן לנו העתיד? נכון להיום, הרפואה הקונבנציונאלית מוגבלת מאוד ביכולתה לטפל במחלות ניווניות קשות ובוודאי במצבים בהם האדם חווה ירידה באיכות החיים ובאיכות התפקוד. מנגד, הרעילות התזונתית, זיהום האוויר ורמות המתח בהם נמצאת אוכלוסיית המערב במאבקה להגיע להישגים המייצגים את חברת השפע - הופכים את איכות החיים לכמעט בלתי מושגת. ובתוך כל זה ישנן חברות בעולם שרבים מתושביהן, ללא כל מאמץ או תשומת לב מיוחדת, חיים עד גיל מאה ומעבר לו כאשר הם מתפקדים, בריאים ולא זקוקים לטיפול רפואי. הכיצד? מחקרים בשני העשורים האחרונים הוכיחו פעם אחר פעם שהקטנת הצריכה הקלורית, העדפה של מזון חי וטרי ואורח חיים רגוע אך פעיל ומחובר לטבע ולחברה אנושית חיובית, הם המפתח לחיים בריאים וארוכים. הגבלה של הצריכה הקלורית מאריכה חייםהסיבות שבגללן הגבלה זו מאריכה חיים הן:
לקריאה נוספת: מהו הרכב התזונה האופטימלי המתאים לאזורנו?המדד לאנטי אייג'ינג אינו רק אריכות ימים, אלא שנות החיים הבריאות של האדם. הגורמים: תזונה ואורח חיים, סביבה, יחס החברה לגיל המבוגר וגנים. הסיכוי להגיע לגיל 100 במקומות כמו אזור בארבג'ה בסרדיניה, אוקינאווה ביפן ואפילו תושבי לומה לינדה בקליפורניה המשתייכים לקהילת האדוונטיסטים או הכפר ניקויה בקוסטה ריקה, הוא 1:100 או 1:200, לעומת 1:5,000 עד 1:8,000 ברוב האזורים המפותחים. אם נתבונן על מצבה של האוכלוסייה המבוגרת בסרדיניה, שכל כך דומה לנו מבחינת אקלים ונוף), כ- 1/3 מבני ה- 100 אינם נזקקים לתרופות. הרגלי התזונה של המקומיים באזור זה מצטיינים ב:
מומחים לחקר הגנים של אריכות ימים טוענים שלגנטיקה יש השפעה של כ- 20% בלבד על סיכויינו לחיים ארוכים ובריאים. הצריכה הקלורית המומלצת היא כ- 1,800 קלוריות, כשרק 15% מהן ממקור שומני - בדרך כלל שמנים צמחיים לא רוויים (שימו לב שבתזונה הים תיכונית המומלצת רמת הקלוריות ממקור שומני צמחי היא כפולה): חומצות שומן אומגה 9 משמן זית, אבוקדו, שקדים וכדומה, חומצות שומן אומגה 3 מדגי ים, פשתן, זרעי מרווה (צ'יה) אגוזי מלך. כאשר צורכים שומן או חלבון מן החי מקורו יהיה רק מבעלי חיים שחיים במרעה טבעי. יחד עם זאת, אולי אף יותר מהתזונה כדאי להתבונן על האווירה החברתית בה חיים תושבי אזורים אלה. המסגרת המשפחתית החזקה והתומכת, החיים בקהילה שמאפשרת ומקבלת גם את האדם המבוגר באהבה וללא בקור. היעדר המתחים היומיומיים וההסתפקות במה שהטבע והסביבה מעניקים לנו. אהבה ושמחה שהם הכוח המכוון והמנחה בחיים ובנוסף חיים בטבע, הליכה של קילומטרים מרובים מדי יום ואוויר חופשי. מתוך התבוננות באורחותינו אנו ובאיכות חיינו נראה שראוי לכל אחד מאיתנו לעצור ולבחון כיצד ניתן לאמץ קצת מאורח חייהם של שכנינו. להעמקה כדאי לעיין בספרו של דן בוטנר, האזורים הכחולים, כנרת, זמורה-ביתן, 2011. הכותבת היא עמרית בן סירה, ד"ר לנטורופתיה. אל האתר של עמרית: www.dromrit.co.il |