גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | מחלות ובעיות | » | טיפול טבעי באקנה בעזרת שינוי תזונתי |
אקנה ידועה כאחת ממחלות העור הנפוצות ביותר אשר מביאה לפגיעה חמורה באסתטיקה של הפנים ותחושת הדימוי העצמי. המקור הישיר למחלה הוא בסתימת נקבוביות העור והיא מאופיינת בשלל נגעים כגון "ראשים" לבנים או שחורים שהם למעשה הפצעונים, נגעים אדמדמים המלווים לעיתים במוגלה (הנוצרת אגב כתגובה דלקתית לחיידק P.acnes המשגשג בסביבת זקיק השערה החסום), ובמקרים מסוימים גם בגושים תת עוריים הרגישים מאוד למגע. גירוד או פיצוץ של הנגעים הללו עשוי להחמיר את המצב או להותיר צלקות על הפנים.
מערכת foodsdictionary, 14.12.2014
אפשר לטפל באקנה גם באופן טבעי
הגורמים לאקנהלמרות שאקנה היא מחלה נפוצה ביותר אצל בני נוער, המקרים הקשים ביותר של המחלה מופיעים דווקא בגיל מתקדם יותר או שהם ממשיכים מעבר לגילאי ה- 20, במיוחד אצל נשים. הגורמים הידועים לאקנה הם לרוב גורמים הורמונאליים או סביבתיים: בגיל העשרה מתגברת הפרשת החלב השומני מבלוטות החלב עקב פעילות ההורמונים האנדרוגנים (בעיקר אצל הבנים) והשילוב עם תאי עור מתים יוצר סתימה בנקבוביות המובילה לכל אותם נגעים שהוזכרו קודם לכן. מלבד זאת, גם חשיפה לטמפרטורה גבוהה או אפילו מגע עם חומרי סיכה מסוימים, גורמים לחימום יתר של העור ולהחמרת המחלה. איך משפיעה התזונה שלנו על תסמיני האקנה?צריכה של מזון שומני, מתוק וחריף, יוצרת הצטברות של חום ולחות במערכת העיכול וזו מתבטאת בסופו של דבר בעור. על פי הרפואה הסינית, מרידיאן הקיבה (המקשר בין נקודות הדיקור השונות) מגיע ממערכת העיכול לאזור הפנים, וכך מצביע על הקשר שבין איכות התזונה למצב עור הפנים. לסובלים מאקנה מומלץ להימנע מפחמימות מזוקקות כגון סוכר לבן וחום, עוגות, שוקולד וכדומה. הטעם המתוק בתזונה הסינית יוצר לחות, הגורמת למוגלתיות של הפצעים. כמו כן, מומלץ להגביל באכילת מזון מטוגן ובשר שמן, ולהימנע ממזונות המכילים שומן טראנס כגון מרגרינה ומאפים, שגם הם נחשבים בתזונה הסינית כמגבירי לחות. אוכל חריף, מטוגן ומשקאות אלכוהוליים או ממותקים, נחשבים כמחממים על פי התזונה הסינית ומאיצים את התהליך הדלקתי. מה התזונה המומלצת לסובלים מאקנה?סיבים תזונתיים ודגנים מלאים עוזרים לניקוי ואיזון מערכת העיכול. לדוגמא: חיטה מלאה, אורז מלא, קינואה, כוסמת וקטניות. רצוי להרבות באכילת ירקות ירוקים טריים, שהינם בעלי השפעה מקררת כלפי העור. כמו כן, יש להרבות בשתיית מים לטובת ניקוי הגוף מרעלים. מומלץ לשלב סיבים מלאים בתזונה ושמרי בירה, וכן לצרוך מזונות המכילים אומגה 3 וידועים כבעלי השפעה אנטי דלקתית כגון דגי ים צפוניים (טונה, סלמון, סרדינים, מקרלים), אצות, שמן פשתן, אגוזי מלך, זרעי צ'יה, זרעי דלעת ואף עשבי בר כמו רגלת הגינה (ריג’לה). לקריאה נוספת: תוספי תזונה ואקנהקיימים בנוסף גם תוספי תזונה שאותם יכולים הסובלים מהמחלה לצרוך, אולם רצוי ומומלץ לעשות זאת רק לאחר התייעצות עם רופא, תזונאי, או מטפל מוסמך ברפואה משלימה.
כך מטפלים באופן טבעי באקנההטיפול הטבעי באקנה נועד בראש וראשונה לטפל בשורש הבעיה, ולא רק בסימפטום. לכן, לצד הימנעות ממאכלים "חמים" המשפיעים לרעה על מערכת העיכול, נעשה שימוש גם בצמחי מרפא או דיקור, ולעיתים אף בתוספי תזונה (לאחר התאמה אישית לכל מטופל). כל אלו מיועדים להחזיר את האיזון הנפשי למטופל, לחזק את מערכת החיסון ולהקל על תסמיני המחלה, ולכן יש לטיפול הטבעי גם ערך מוסף כטיפול הוליסטי. כטיפול משלים, נעשה שימוש בסבונים ומשחות מיוחדות שנועדו להסיר את שכבות השומן מהעור מבלי לייבש אותו ולהקטין את תופעת הדלקת. הטיפול הטבעי באקנה, יחד עם השינוי התזונתי, מפחיתים את הצורך בטיפול אנטיביוטי או תרופתי ממושך לאורך זמן, שכידוע מחליש את הגוף ועשוי לגרום לתופעות לוואי ולפגיעה חמורה באיכות החיים של המטופל. הכותב הוא דוד פרלה, בעל תואר שני M.Sc ברפואה סינית מסורתית, מומחה לטיפול בבעיות עור ברפואה סינית, מטפל ועוסק במחקר בתחום זה במחלקת העור בביה"ח שיבא תל השומר. למידע נוסף על אקנה כנסו לאתר של דוד. |