גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | רפואה משלימה | » | ניקוי רעלים וצום מיצים | » | ניקוי וטיהור הגוף בהשראה תנ"כית |
"נס (נסה) נא את עבדיך עשרה ימים ויתנו מן הזרעים (ירקות ופירות חיים שלא נתבשלו בסירים של מטבח המלך) ונאכלה ומים ונשתה" (דניאל פרק א`, פסוק י"ב). הדברים נאמרו לשר הסריסים אשר למלך נבוכדנצאר אשר חרד לעובדה שהילדים דניאל ושלושה מחבריו שנבחרו כיועצים למלך, נראים רע ועצובים. כדי שיוכלו להתחזק ולעמוד בפני המלך במלוא הדרם וחוכמתם, יעץ דניאל לשר להזינם רק בירקות ופירות טריים ולהשקותם במים. בהמשך מספר דניאל, שיכולותיו הרוחניות התחזקו, על חזיון שחזה בו בעוד סובביו לא ראו דבר, אך חשו יראה גדולה ונסו על נפשם.
עמרית בן סירה N.D.C.Ac, ד"ר לנטורופתיה, מומחית לרפואה טבעית משולבת, 12.04.2015
תכירו את החסה אותה אתם הולכים לסחוט למיץ
כבר בתקופה הקדומה וישנם בתנ"ך אזכורים נוספים, השכילו להבין שניקוי תזונתי משפר את הבריאות ומחדד את היכולות החושיות והמנטליות. מתרבויות המזרח אנו יודעים שבעונות המעבר, כאשר מזג האוויר נעים ונוח, נכון להקדיש תקופה לניקוי הגוף מרעלים. הניקוי מרעלים משפר את הבריאות ואת ההרגשה, משפר את מצב הרוח ומסתבר שגם את היכולות האינטלקטואליות שלנו. רעילות בגופנו - היכן וכיצד?עיקר הרעלים בגופנו נצברים בשומן. השומן נמצא הן ברקמות השומן (אשר מספרן בגופנו כמעט אינו גדל עם השנים, אך נפחו של כל תא מתרחב והולך עם תהליכי השמנה ותהליכי הצטברות של רעילות), והן בקרום המעטפת של תאי הגוף. הקרומים עשוי מרקמה שומנית ובתוכה אזורים עשויי חלבון. כך שולטת הממברנה על החומרים שנכנסים לתאים ומזינים את תהליכי החיים של התא: הרקמה השומנית מעבירה דרכה חומרים מסיסי שומן בעוד שהאזורים החלבוניים מעבירים דרכם, אל תוך התא, חומרים מסיסי מים. כאשר הרקמה השומנית מכילה כמות גדולה של רכיבים רעילים שמקורם בשרידים של חומרי הדברה, חומרים משמרים, שרידי תרופות, שרידים של צבעי מאכל ומזהמים סביבתיים, היא תתקשה להעביר ביעילות את אותם מרכיבים תזונתיים החיוניים לתפקודו התקין של התא. מכאן ועד ליצירת מחלות הדרך קצרה. היות שהמזון מגיע לגוף דרך מערכת העיכול ובתוכה המעי הגס הוא שצובר רעלים ואף נפגע כתוצאה מרעלים שאנו סופגים עם התזונה, עלינו בראש וראשונה לנקות את המעי הגס משאריות שדבקו בו לאורך השנים ומשרידים מזיקים ומיותרים. גוף בריא - מעי גס מאוזן ונקימעי גס בריא הוא מעי גס נקי שעל דופנותיו מושבות גדולות ויציבות של חיידקי מעיים ידידותיים - חיידקי תסיסה. חיידקים ידידותיים נמצאים במוצרי חלב מותססים כמו יוגורט או קפיר (בדרך כלל עדיף לצרוך תוצרת חלב עזים הקלה פי כמה לעיכול) או ירקות מוחמצים מתוצרת ביתית (ללא חומץ). כדי שאוכלוסיית החיידקים תוכל להתקבע ולשמור על יציבותה ובריאותה בצמוד לדופנות המעי היא זקוקה לתשתית טובה של סיבים תזונתיים המצויים בשפע בירקות ובפירות. כל התוספים הסינתטיים שמוסיפים למזון כמו גם תרופות, סוכרים ופחמימות פשוטות אחרות, מזון מתועש לסוגיו, משקאות מוגזים, ממתקים, עוגות וגם כמויות גדולות של מזונות שהגוף מתקשה לעכל כמו כמויות גדולות של בשר, מעכבים את תהליך העיכול התקין, משאירים משקעים רעילים במעיים ופוגעים באוכלוסיית החיידקים הידידותיים אשר כל כך חיוניים לבריאותנו. התסמינים שאופייניים למערכת עיכול עמוסה ולמעי שאינו נקי ובריא די צורכו הם:
לקריאה נוספת: כיצד נשתחרר מתסמיני הרעילות?את תזונת הניקוי התנ"כית אנחנו יכולים לאמץ בקלות וביעילות כדי לנקות את המעי הגס ולהחזיר לעצמנו איזון ובריאות. גישה תזונתית כזו אפשר לאמץ לתקופה שבין שבוע לשלושה שבועות ומומלץ להתחיל בה לאחר שוידאנו שאנחנו נמצאים במצב בריאות תקין והגוף יכול לעמוד בתהליך ניקוי כזה. אנשים שסובלים ממחלות רקע חייבים להיוועץ ברופא לפני כל תהליך של שינוי תזונה משמעותי ובנוסף יטיבו לעשות אם יעזרו במטפל מוסמך כמו נטורופת לדוגמא לליווי מקצועי. לניקוי יעיל ופשוט של המעי הגס ובעקבותיו של הגוף כולו עלינו להבטיח מספר תנאים:
התזונה בפועלהמקור הטוב ביותר לסיבים תזונתיים הוא בצריכה של ירקות ופירות טריים. לכן, במהלך תקופת הניקוי מומלץ להתחיל את היום בשייקים ירוקים שמורכבים מעלי חסה, מנגולד, קייל, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, מלפפון, תפוח עץ. חשוב להקפיד שכל הירקות והעלים שאנו צורכים בתהליך הניקוי יהיו אורגניים. את השייק מכינים במערבל ביתי על בסיס של מים. כדי להעלות את כמות הסיבים, לאפשר ניקוי אפקטיבי של מערכת העיכול וגם כדי לספק לגוף חומצות שומן חיוניות, כדאי להוסיף 2 כפיות של זרעי פשתן טחונים. מדי 3 ימים ניתן להגדיל את כמות זרעי הפשתן בכפית נוספת. בין הארוחות ניתן לשתות מים פושרים עם לימון, תה ירוק או חליטות עשבים כמו: נענע, שיבא, זוטא, עשב לימון, לימונית, לואיזה, קמומיל, גרניום או טיליה. לכל אחד מעשבים אלה תכונות מרפא יחודיות ושילוב של עשבים שונים יתרום לחיזוק מערכת החיסון, לרגיעה, להקלה על כאביה ראש שנגרמים לפעמים בתהליך הניקוי ולאיזון הגוף. לארוחות הביניים כדאי להכין קערה גדולה ובה מיגוון גדול של ירקות: מלפפונים, כרוב, גבעולי סרי, פרחי ברובית, פרוסות גמבה ו/או פרוסות של תפוח עץ או אגס. ארוחות הצהריים והערב במהלך שלושת הימים הראשונים של הניקוי התנ"כי הראשון מורכבות משילוב של ירקות חיים שניתן לתבל אותם בעשבי תיבול, שמן זית איכותי ומיץ לימון עם ירקות מוקפצים או מאודים ובהם ברוקולי, סלרי, כרישה, גזר, סלק, בצל ירוק ושום. לאחר שלושה ימים ניתן להוסיף דלעת, בטטה, דלורית. לאחר שלושה ימים נוספים מוסיפים לארוחת הצהריים גריסים, כוסמת או דוחן בתוספת של עדשים מונבטים. אפשר להתחיל להוסיף חופן שקדים או אגוזי מלך. במהלך כל תקופת הניקוי אנחנו נמנעים לחלוטין מצריכה של ירקות חומציים כמו עגבניות, חצילים או פלפל ירוק וגם מתוצרת חלב, קפה, תה שחור, מיני מאפים ומזון מתועש, מטוגן וכדומה. חזרה לשגרהלאחר תקופת הניקוי הראשונית (שבוע-עשרה ימים) אפשר לשוב הדרגה לתזונה מלאה יותר. מי שאינו צמוד לתזונה טבעונית יכול להוסיף בהדרגה יוגורט עזים או קפיר, ואחרי יומיים נוספים אפשר להוסיף ביצה רכה. בהמשך ניתן לחזור ללחם ועדיף מקמח כוסמין או שיפון - מיני הדגנים שלא הונדסו ונשמרים עד היום בדיוק כבתקופת המקרא. לרשותנו כמובן אפשרויות רבות ומגוונות של תפריטי ניקוי. חשוב לזכור שכדי לאפשר את תהליך הניקוי יש להפסיק לאכול בשעות אחר הצהריים ובכך לאפשר שעות ארוכות ללא מזון. בתקופות קדומות כאשר המזון לא היה זמין כבתקופת השפע שלנו, נהגו אנשים לאכול בשעות היום וחלף זמן ארוך בין ארוחתם העיקרית לסעודה הבאה. בפרק הזמן הארוך מתאפשר לגוף לפנות אנרגיה לתהליך עיכול יסודי, לפינוי רעלים ולייצור של חלבונים, הורמונים, אנזימים, מוליכים עצביים וכל שאר המרכיבים החיוניים לקיום. הכותבת היא עמרית בן סירה, ד"ר לנטורופתיה ומטפלת ברפואה טבעית משולבת. אל האתר של עמרית: www.dromrit.co.il |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם