ג'לטין הינו חומר המופק מעור ועצמות של פרות ומעצמות של דגים. את העצמות מרסקים עד לכדי אבקה, המסייעת לייצב את המזון לאחר קירורו.
כלומר, ג'לטין הינו חלבון קרישי, המשמש כחומר מייצב בתעשיות המזון.
מטעמי כשרות השימוש בו הוא מועט יחסית לשימוש בהם בעולם המערבי. יצרנים מעדיפים להשתמש בחומרים צמחיים כדי שהמוצר יוגדר “כשר פרווה“, עקב המחלוקת לגבי כשרות הג'לטין - פרווה או בשרי. לכן, לצמחונים מבינינו קשה להחליט האם לאכול מאכלים המכילים ג'לטין.
|
|
חפש מוצרים ומאכלים שמכילים ג`לטין.
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.