גלוטן הינו חלבון מהצומח המצוי בדגנים (חיטה, שעורה, שיבולת שועל, שיפון וכו'). רגישות לגלוטן מובילה ל"מחלת הצליאק" – מחלה המתבטאת בתקיפת המערכת החיסונית על המעי הדק וגורמת לכך שלא ניתן לאכול מוצרים ומאכלים עם גלוטן כדוגמת לחם עשוי קמח חיטה, דבר המקשה מאוד מבחינה תזונתית על החולים במחלה זו, כיוון שיצרני המזון כותבים על מוצריהם בדרך כלל "עשוי להכיל גלוטן", על מנת שלא יסכנו את החולים במקרה.
תחליפי הקמח הרגיל, המכיל בתוכו גלוטן, יכולים להיות קמחים כדוגמת קמח תפוחי אדמה, קמח תירס, קמח חומוס, קמח סויה, קמח אורז וקורנפלור.
כמו כן, ישנם יצרני מזון רבים המייצרים מאכלים מיוחדים ללא גלוטן, עבור האוכלוסייה החולה במחלת הצליאק.
|
|
חפש מוצרים ומאכלים שמכילים גלוטן.
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.