גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | אינדקס מושגים בתחום האוכל | » | מזלג |
מזלג, כמו כף, כפית וסכין, הוא כלי אכילה נפוץ ביותר. בעזרת המזלג, העשוי בדרך כלל מ- 4 שיניים חדות, אנו מסוגלים "לתפוס" את האוכל שלנו וממש לדוג אותו אל תוך הפה.
שם באנגלית: Fork. שמות נוספים: מזלגות.
עם המזלג ניתן לאכול כמעט הכל (פסטות, שניצלים, פירה ואפילו קינוחים מסוימים), אולם לא ניתן לאכול מאכלים נוזליים כמו מרק לדוגמא, בעזרת המזלג. את המזלג מחזיקים בדרך כלל ביד שמאל, כשהסכין נאחזת ביד ימין. לרוב, איננו מקפידים על "חוק" זה, אלא אנו אוחזים במזלג ביד ימין, והוא אף משמש אותנו כסכין לחיתוך האוכל. |