גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | אינדקס מושגים בתחום האוכל | » | ביצה עלומה |
ביצה עלומה היא ביצה אשר שולקים אותה אל תוך מים חמים עד שהחלבון נקרש וכמעט לא רואים את החלמון. תוכלו להכין ביצה עלומה בביתכם - תשברו ביצה אל תוך מחבת עם מים חמים ותחכו עד שהחלבון ייקרש.
שם באנגלית: Poached Egg. שמות נוספים: ביצים עלומות.
ההמלצה היא שהחלמון יהיה נוזלי. יש הטוענים כי לא בריא במיוחד לאכול ביצים כאלו שהחלמון נוזלי, מחשש לחיידקים בביצה. |