דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4.1 ק"ג לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ריבת לימונים
גם מלימונים אפשר להכין ריבה
  • 1 את הלימונים שמים בתוך סיר.
  • 2 מכסים את הלימונים במים, מרתיחים ומבשלים כ- 3 דקות (זה מוציא את המרירות מהקליפה).
  • 3 שופכים את המים, מסירים מהקליפה חלקים פגומים.
  • 4 חותכים את הלימונים לקוביות, מסירים את הגרעינים ומרסקים במעבד מזון עם להב מתכת.
  • 5 לא צריך להגיע לריסוק מוחלט וטוב שתישארנה חתיכות קטנות.
  • 6 מחזירים לסיר תוך מדידת כוסות - על כל כוס פרי מרוסק שמים כוס סוכר.
  • 7 יש בגרעינים הרבה פקטין שעוזר לריבה להקריש ולכן מומלץ את הגרעינים לקשור בגזה (מעין תחבושת בד) ולבשל עם הפרי.
  • 8 מבשלים תוך בחישה מדי פעם עד שמתקבלת עיסה סמיכה - כשעה וחצי - שעתיים על אש נמוכה.
  • 9 לבדיקה עם הריבה מוכנה - מוציאים כפית בלילה לצלחת ומקררים מעט, אפשר במקרר או במקפיא ובודקים אם היא סמיכה מספיק. זהירות מבישול יתר.
  • 10 מוציאים את הגרעינים, מוזגים לצנצנות זכוכית מעוקרות - שוטפים אותן במים רותחים (מדיח עושה מצויין את העבודה).
  • 11 סוגרים ושומרים בקירור.
טיפ למתכון
ניתן להוסיף מעט מים ביחס של כוס ל- 5 כוסות פרי.

יש לי עץ לימונים שופע פרי בגינה. אחרי שאני מחלקת לכל דורש, עדיין לימונים בשלים ממשיכים ליפול מהעץ. חלק סחטתי והקפאתי וחלק מהלימונים ניתנים לניצול, הנאה ושמירה על הפרי החמצמץ לאורך זמן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.8% 0.4% 1.7% 91.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב