ממרח חמאת בוטנים ביתי שחובה במזווה
1. מחממים את התנור מראש לחום נמוך של כ- 150 מעלות צלזיוס.
2. במידה ויש לכם בוטנים טבעיים שאינם קלויים: מפזרים את הבוטנים על גבי תבנית התנור עם נייר אפייה, וקולים אותם בתנור כחצי שעה עד להשחמה קלה של קליפתם הדקה. מעבירים לקופסא לקירור ומכסים. כשהם מתקררים מעט - מתחילים לשקשק את הקופסא כך שקליפתם הדקה תיפרד מהם. ניתן לרכוש כבר בוטנים קלויים ולוותר על הקלייה הביתית.
3. מעבירים את הבוטנים (ללא הקליפה שהוסרה - יחד עם זאת, במידה ונשארת מעט קליפה זה לא כל כך נורא) אל מעבד המזון וטוחנים (תוך כדי עוזרים לרסק הבוטנים להיטחן טוב יותר באמצעות לקקן - עושים כך פעמיים).
4. מוסיפים את הסילאן והמלח הגס וממשיכים לטחון. התערובת תהפוך לגרגירים, לאחר מכן למעין בצק סמיך ופתאום כדרך פלא היא הופכת לחמאה! מתקבלת חמאת בוטנים טבעונית פשוט מושלמת - אותה מאחסנים בצנצנת נקייה במזווה.
5. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם קלייה בתנור. המתכון דורש סבלנות - אך היא משתלמת.