דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

1.03 ק"ג לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חמאת בוטנים טבעונית בריאה
ממרח חמאת בוטנים ביתי שחובה במזווה
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום נמוך של כ- 150 מעלות צלזיוס.
  • 2 במידה ויש לכם בוטנים טבעיים שאינם קלויים: מפזרים את הבוטנים על גבי תבנית התנור עם נייר אפייה, וקולים אותם בתנור כחצי שעה עד להשחמה קלה של קליפתם הדקה. מעבירים לקופסא לקירור ומכסים. כשהם מתקררים מעט - מתחילים לשקשק את הקופסא כך שקליפתם הדקה תיפרד מהם. ניתן לרכוש כבר בוטנים קלויים ולוותר על הקלייה הביתית.
  • 3 מעבירים את הבוטנים (ללא הקליפה שהוסרה - יחד עם זאת, במידה ונשארת מעט קליפה זה לא כל כך נורא) אל מעבד המזון וטוחנים (תוך כדי עוזרים לרסק הבוטנים להיטחן טוב יותר באמצעות לקקן - עושים כך פעמיים).
  • 4 מוסיפים את הסילאן והמלח הגס וממשיכים לטחון. התערובת תהפוך לגרגירים, לאחר מכן למעין בצק סמיך ופתאום כדרך פלא היא הופכת לחמאה! מתקבלת חמאת בוטנים טבעונית פשוט מושלמת - אותה מאחסנים בצנצנת נקייה במזווה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון (עם סכין קוצצת).

שיטת ההכנה כוללת גם קלייה בתנור. המתכון דורש סבלנות - אך היא משתלמת.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 47.7% 22.8% 21.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.07 (1.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב