דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חמאת בוטנים טבעונית בריאה
חמאת בוטנים טבעונית בריאה
ממרח חמאת בוטנים ביתי שחובה במזווה

מצרכים למתכון

1.03 ק"ג לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום נמוך של כ- 150 מעלות צלזיוס.
  • 2 במידה ויש לכם בוטנים טבעיים שאינם קלויים: מפזרים את הבוטנים על גבי תבנית התנור עם נייר אפייה, וקולים אותם בתנור כחצי שעה עד להשחמה קלה של קליפתם הדקה. מעבירים לקופסא לקירור ומכסים. כשהם מתקררים מעט - מתחילים לשקשק את הקופסא כך שקליפתם הדקה תיפרד מהם. ניתן לרכוש כבר בוטנים קלויים ולוותר על הקלייה הביתית.
  • 3 מעבירים את הבוטנים (ללא הקליפה שהוסרה - יחד עם זאת, במידה ונשארת מעט קליפה זה לא כל כך נורא) אל מעבד המזון וטוחנים (תוך כדי עוזרים לרסק הבוטנים להיטחן טוב יותר באמצעות לקקן - עושים כך פעמיים).
  • 4 מוסיפים את הסילאן והמלח הגס וממשיכים לטחון. התערובת תהפוך לגרגירים, לאחר מכן למעין בצק סמיך ופתאום כדרך פלא היא הופכת לחמאה! מתקבלת חמאת בוטנים טבעונית פשוט מושלמת - אותה מאחסנים בצנצנת נקייה במזווה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון (עם סכין קוצצת).

שיטת ההכנה כוללת גם קלייה בתנור. המתכון דורש סבלנות - אך היא משתלמת.

- פרסומת -

מוזמנים להתרשם: סדנאות בישול בריא של תום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)5,895 קלוריות575 קלוריות
חלבונים237 גרם23.1 גרם
פחמימות226 גרם22 גרם
מתוכן סוכרים51.9 גרם5.1 גרם
שומנים496.6 גרם48.4 גרם
מתוכם שומן רווי68.9 גרם6.7 גרם
נתרן2.8 גרם0.3 גרם
סיבים תזונתיים80.4 גרם7.8 גרם
מים15.5 גרם1.5 גרם
ויטמין B (סה"כ)158.6 מ"ג15.5 מ"ג
ויטמין B14.4 מ"ג0.4 מ"ג
ויטמין B2980 מק"ג95.6 מק"ג
ויטמין B3135.3 מ"ג13.2 מ"ג
ויטמין B514 מ"ג1.4 מ"ג
ויטמין B62.6 מ"ג0.3 מ"ג
חומצה פולית - ויטמין B91.5 מ"ג0.1 מ"ג
ויטמין E69.3 מ"ג6.8 מ"ג
סידן540 מ"ג52.7 מ"ג
ברזל22.5 מ"ג2.2 מ"ג
מגנזיום1.8 גרם0.2 גרם
זרחן3.6 גרם0.3 גרם
אבץ33 מ"ג3.2 מ"ג
אשלגן6.6 גרם0.6 גרם
חומצות שומן רב בלתי רוויות156.9 גרם15.3 גרם
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 330 מ"ג2.9 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6156.9 גרם15.3 גרם
חומצות שומן חד בלתי רוויות246.4 גרם24 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 9239.6 גרם23.4 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 47.7% 22.8% 21.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.