דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 93 גרם למנה\יחידה (מספר מנות מוערך)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז הודי חריף
אורז הודי עם קארי
  • 1 לכתוש את זרעי ההל, זרעי הכוסברה, הפלפל האנגלי, הכמון והמלח הגס יחד במכתש ועלי.
  • 2 לטגן את האורז עם התבלינים הכתושים במשך כ- 3 דקות עד שמתחילים להריח קצת את התבלינים.
  • 3 להמיס את אבקת הקארי במעט מים רותחים. לשפוך על זה עוד כוס מים רותחים ולשפוך לסיר.
  • 4 להוסיף עוד 5 כוסות מים.
  • 5 להכניס לסיר את חצי מקל הקינמון ועלי הדפנה, ולבשל עד לרתיחה.
  • 6 כשהסיר רותח להעביר ללהבה נמוכה, לכוון טיימר ל- 15 דקות ולכסות את הסיר. לאחר 15 דקות להרים את המכסה, לערבב ולתקן תיבול אם צריך. לבשל עוד 5 דקות במכסה סגור.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר פטרוזיליה על האורז לקישוט. ליותר חריפות ניתן להגדיל את כמות הקארי במתכון, לפחות חריפות - למתן את כמות הקארי.

ציוד נדרש: סיר גדול עם מכסה אטום.

הערך התזונתי לא כולל את עלי הדפנה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. המתכון המתקבל הוא 1 ק"ג אורז מוכן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 8.3% 8.8% 77.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב