דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
גרנולה
גרנולה ביתית קלה להכנה
  • 1 לערבב היטב בקערה גדולה את השקדים, גרעיני החמנייה, השומשום, שיבולת השועל, גרעיני הדלעת, הצימוקים והקוקוס (הצימוקים נוטים מעט "להישרף" באפייה ולכן ניתן ואולי אף רצוי להוסיף אותם לאחר האפייה).
  • 2 לערבב את שמן הזית עם הדבש, לחמם מעט על הגז (במיוחד אם הדבש קשה ולא דליל - המטרה היא ליצור תערובת דלילה) וליצוק לתוך הקערה.
  • 3 לערבב היטב את תוכן הקערה כך שכל המצרכים יתמזגו עם תערובת הדבש.
  • 4 לפזר את הגרנולה בתבנית האפייה של התנור עם נייר אפייה, ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כרבע שעה עד שהתערובת קלויה היטב (לערבב מדי פעם כדי שלא יישרף ולשים לב כל הזמן במהלך האפייה).
  • 5 לאחסן בכלי אטום ולהתענג על גרנולה ביתית טעימה חיוך
טיפ למתכון
את הצימוקים ניתן להוסיף גם לאחר האפייה על מנת שלא יישרפו.

מומלץ להגיש בקערה עם יוגורט לבן ופירות טריים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.4% 30.9% 11.7% 51%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.55 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב