דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 182 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת מוצרט
  • 1 מוס שוקולד מריר:
  • מרתיחים שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ועם מטרפה מערבבים עד לתערובת חלקה, ושומרים במקרר ל- 24 שעות.
  • 2 מוס שוקולד לבן:
  • אותו כנ"ל כמו מוס השוקולד המריר.
  • 3 למרנגים:
  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • 4 מקפלים בעדינות פנימה את השקדים ואבקת הסוכר.
  • 5 מזלפים על נייר אפייה שני עיגולים בקוטר יותר קטן מהרינג.
  • 6 מזלפים 24 מקלות באורך כ- 4 ס"מ.
  • 7 אופים בתנור בטמפרטורה של 100 מעלות במשך שעה וחצי, בתוכנית אפייה טורבו אפשר לאפות הכל ביחד, למי שאין טורבו אופה כל תבנית בנפרד.
  • 8 אחרי אפייה, מצננים לגמרי את המקלות ועם סכין חדה מיישרים בעדינות את הקצוות.
  • הרכבה:
  • 1 שמים בדפנות התבנית 2 שקפים.
  • * בחלק הפנימי שקף בגובה מקלות המרנג (אם אין פשוט גוזרים את השקף לגובה המקלות).
  • * בחלק החיצוני שקף בגובה הרינג.
  • 2 שמים עיגול מרנג אחד במרכז הרינג ומסדרים את מקלות המרנג בדפנות.
  • 3 מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד הלבן ויוצקים על המרנג.
  • 4 מניחים מעל את עיגול המרנג השני.
  • 5 מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד המריר ויוצקים על המרנג.
  • 6 מקפיאים לכ- 12 שעות.
  • 7 מורידים את השקף החיצוני כך שיישאר רק השקף הפנימי שבגובה מקלות המרנג.
  • 8 מכינים את ציפוי הגנאש:
  • מרתיחים שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ועם מטרפה מערבבים עד לתערובת חלקה. יוצקים את הציפוי על העוגה, באופן אחיד.
  • 9 מסירים גם את השקף הפנימי.
  • 10 מקשטים.

ציוד נדרש: רינג בקוטר 24 עם דפנות גבוהות (אם אין אז משתמשים בשקף כפול בגובהו מהרינג).

375 מ"ל שמנת מתוקה למוס השוקולד המריר, 375 מ"ל שמנת מתוקה למוס השוקולד הלבן ו- 125 מ"ל שמנת מתוקה לציפוי הגנאש. 150 גרם שוקולד מריר למוס השוקולד המריר ו- 125 גרם שוקולד מריר לציפוי הגנאש.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 38.4% 7.2% 53.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.65 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב