מעדן מתוק מקליפות פומלה
הכנת שלב א`:
1. שוטפים היטב את הפומלה ומגרדים בעדינות את הקליפה החיצונית.
2. מניחים את קליפות הפומלה בסיר עם ליטר מים ומבשלים כ- 5 דקות.
3. שופכים את המים, משרים שוב את הקליפות במים נקיים למשך כ- 5 ימים ומחליפים מדי יום את המים כדי לשחרר מרירות.
הכנת שלב ב`:
1. סוחטים את קליפות הפומלה, מסירים מהן את הקרום הלבן וחותכים את הקליפות לרצועות דקות.
2. את הקליפות מעבירים למחבת או לסיר שטוח, מפזרים את הסוכר וסוכר הוניל, ובוחשים עד שהסוכר נמס.
3. מבשלים את קליפות הפומלה על להבה נמוכה כחצי שעה או עד שהקליפות מבריקות ודביקות.
4. מקררים מעט, מסדרים על נייר אפייה בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך (כ- 100 מעלות) לייבוש למשך כשעה.
5. בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את קליפת הפומלה. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.