גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | מחלות ובעיות | » | סוכרת | » | הרוצח הלבן: איך להתמודד עם הצורך בסוכר? |
למי מאיתנו אין את החשק למתוק? לפעמים לאחר ארוחה, לפעמים בשעות אחר הצהריים ולפעמים אפילו כל היום. למה זה גורם ואיך נטפל בתופעה? נזקי הסוכר הינם כה רבים ובייחוד באורח החיים המערבי של ימינו. מרבית התזונה מכילה סוכר, בדרך כלל מדובר בסוכר שנראה לעין אך ברוב המזונות המעובדים כמעט תמיד יש גם סוכר סמוי (אפילו שמדובר במזון מלוח).
רעות קפויה, נטורופתית N.D, 03.03.2016
![]() מפחדים מסוכר? גם אנחנו...
הסוכר הינו גורם מספר אחת כמעט לכל המחלותתחושת החשק למתוקים וצריכתם לרוב גורמת, בלי יכולת לשים לב, למחלות רבות ("הרוצח הלבן"): סרטן, סוכרת והשמנה, כולסטרול ולחץ דם, מחלות מעי דלקתיות, קנדידה, בעיות קשב וריכוז והכי חשוב - הסוכר גורם להתמכרות! מאוד קשה להתמודד עם החשקים האלו, ואף ישנם אנשים שיש להם צורך של ממש במתוקים על מנת להעלות את רמת האנרגיה בגוף, להרגיש ש"נסגרה הארוחה" וגם כי מזון זה מאוד זמין ומזמין (הרבה יותר קל לקנות חפיסת עוגיות מאשר לבשל ארוחה מזינה בבית). הבעיה העיקרית בימינו היא שאומרים "סך הכל משהו מתוק לאחר האוכל", אבל זה אף פעם לא נגמר בפרוסת עוגה אחת או בקוביית שוקולד אחת, ובנוסף אם אוכלים שלוש ארוחות מלאות ביום - זה אומר שאכלנו גם שלושה מתוקים. בואו נוסיף את המתוקים בארוחת ביניים ואת המתוק שאוכלים לפני שהולכים לישון ואת סוכר בקפה/תה (פווו... נגמר לי האוויר)... בקיצור, הגענו להרבה מתוק בלי לשים לב בכלל. אז מה עושים? איך גורמים לכך שלא יהיה את ה"קרייבינג" הזה למתוק? להלן כמה דברים חשובים שעליכם לעשות... להוציא מהתפריט לחלוטין את הפחמימות הריקותקמח לבן, סוכר לבן וכדומה - OUT. תעברו למזונות מלאים כמו לחם מקמח מלא, קינואה, גריסים, שיפון, דוחן וכדומה. אלו ייגרמו לתחושת שובע לאורך זמן ולא יעניקו תחושה של "עוד משהו קטן...". בנוסף, כאשר פותחים את היום עם פחמימה ריקה זה משרה חשק לפחמימות לאורך כל היום. לקריאה נוספת: אינדקס גליקמיתאכלו מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך, כלומר מזונות שלא מעלים את רמות הסוכר מהר ומורידים אותן עוד יותר מהר, ובכך גורמים לשינויים חדים ברמות הסוכר - מה שמתיש את הגוף וגורם לעודף תיאבון. מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך הם בטטה, ארטישוק, ברוקולי, ירקות עליים ועוד רבים. נפח קלורינפח קלורי הוא גודל המקום שסוג המזון תופס בקיבה. מזונות עם נפח קלורי גדול תופסים מקום רב מהנפח וגורמים לתחושת מלאות ושובע לאורך זמן: מזונות כמו חסה, עלים ירוקים, תפוח, שקדים וקטניות. ישנם מזונות עם נפח קלורי קטן: מזונות עשירים בשומן רווי כמו מלאווח ומאפים למיניהם, ג'אנק פוד, מזון מטוגן, סוכרים וכדומה. כל אלו תופסים מקום מצומצם מאוד במעי ולכן מרגישים לאחר מכן תחושת רעב (למרות שמבחינה קלורית מזונות עם נפח קטן מכילים יותר קלוריות). לכן, תצרכו מזונות עם נפח קלורי גדול. סטרסכן כן, כמו בכל מנגנון גם כאן הלחץ מהווה פקטור חשוב. כאשר יש סטרס - רמת הקורטיזול בגופנו עולה ומשם חיפוש אחר סוכר זמין. ניתן להוריד סטרס על ידי פעילות גופנית, יוגה וצמחי מרפא (הניתנים על ידי נטורופת מוסמך). צמח הג'ימנמהלאחרונה זהו צמח מאוד אטרקטיבי. מה שהצמח עושה זה פשוט מאוד - הוא גורם לכך שהסוכר ייכנס לתאים ובכך גורם שלא יהיה סוכר גבוה בדם, מה שאומר שלא תהיה תחושת רעב מוגברת משום שהתאים שבעים. לכן, זה גם צמח שמתאים מאוד לאנשים שרוצים לרדת במשקל. ההמלצה היא צריכת 10-15 טיפות מתחת ללשון בשעות ה"קשות". הכותבת היא רעות קפויה, נטורופתית. הצטרפו אל קבוצת הפייסבוק של רעות. |