גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | רץ ברשת | » | הטיפ השבועי: למה כדאי לכם לאכול חסה? |
אז איך אתם עם חסה?
מקורות החסהחסה היא צמח חד שנתי המוכר לנו כמאכל. היא נפוצה במגוון זנים, ואנחנו מכירים את צבעה הירוק, את צבעה הסגול ולפעמים חלקים מגוף הצמח בעלי צבע לבן. במרבית מדינות המערב עלי החסה מוגשים בצורתם הטבעית והרעננה, ואילו במדינות המזרח, כמו בסין, החסה מוגשת בצורה מבושלת, כאשר נעשה שימוש בכל חלקיה ולא רק בעלים שלה. אנחנו נראה שלחסה יש גבעול קצר, לעיתים אף בלתי נראה, ובזמן הפריחה של הצמח הואמגדל ענפים המפיצים פרחים רבים, אולם הם פורחים במשך יום אחד. זני החסהישנם כמה וכמה זני חסה שאת חלקם ניתן למצוא בארץ וזנים נוספים נמצא במקומות שונים בעולם. את החסות נהוג לחלק בצורה הבאה:
ערך תזונתיהחסה מזוהה מאוד עם עולם הבריאות, הלייפסטייל והספורט. לכן, לא מעט תזונאים ומאמנים ימליצו לכם לשלב את החסה בתפריט שלכם, בין אם אתם בתהליך ירידה במשקל, רצון להיכנס לכושר, או סתם כי מתחשק לכם לאכול בריא. למעשה, ב- 100 גרם חסה יש כ- 55 קלוריות. נחדד אפילו, שבעת אכילת חסה מתקבל מאזן קלורי שלילי. מה זה אומר? שהחסה מכניסה לגוף פחות אנרגיה ממה שהגוף שלנו מוציא עליה, אולם אם תיבלתם את הסלט שלכם, הכנתם סלט קיסר, או מזגתם רוטב מיוחד - הפרתם את המאזן השלילי. שימו לרגע את עניין הקלוריות בצד והסתכלו על העלים הכהים יותר של החסה. לרוב אנחנו זורקים את העלים הכהים הללו, בעוד שהם אלו שמכילים את מרבית החומרים המזינים שהיא מכילה, כמו ויטמינים שונים, חומצה פולית ובטא קורטן (סוגים שונים של נוגדי חמצון חזקים במיוחד). 3 יתרונות בריאותיים של החסהלחסה יש לא מעט יתרונות שלא הרבה אנשים מודעים אליהם בכלל. אנחנו אספנו לכם 3 יתרונות מפתיעים וחשובים שכדאי שתדעו:
חסה ביתיתבשנים האחרונות הגיע אלינו טרנד אורח החיים הבריא. הוא בא לידי ביטוי בשמירה על המשקל, ניהול אורח חיים ספורטיבי, שילוב זרעי צ'יה, שתיית משקאות בריאים ועוד. יש מי שלקחו את זה צעד קדימה והחלו לגדל ירקות וצמחים שונים בביתם, וביניהם גידול חסות. למעשה, חסה (וגם כרוב) הם ירוקים קלים למדי לגידול חוזר משאריות. כלומר, ברגע בו סיימתם את ראש החסה שהיה מונח במקרר שלכם, קחו את חלקו התחתון (זה שלא נכנס לסלט) והניחו אותו במיכל קטן עם מעט מים שיכסו רק את החלק התחתון. את המיכל שימו במקום מואר בתוך הבית ופעמיים בשבוע רססו מעט מים על העלים. השורשים אמורים להתחיל להופיע לאחר כ-3 ימים וכך גם העלים. ברגע שהעלים והשורשים מגיעים ל-5 ס”מ ניתן לשתול את החסה באדמה או בערכה הידרופונית. לקריאה נוספת: שמירה על החסהאין דבר יותר מבאס מאשר לגלות את החסה שקנינו נרקבת לאט לאט במקרר שלנו. מצאנו עבורכם את הדרך לשמור על החסה שלכם טרייה ואיכותית לאורך זמן:
אחת המנות המרעננות שיש: סלט ירקות עם חסה
סלט חסהבימי האביב והקיץ, אין מנה מרעננת וצבעונית יותר מנה של סלט חסה עשיר וטעים. ניתן להגיש אותו בשילוב ירקות שונים, או סתם לחתוך סוגי חסה שונים ולשלב עלי בייבי. מצאנו עבורכם מתכון של רוחלה לסלט חסה ברוטב חרדל, לימון ודבש שאתם חייבים לאמץ: הסלט
הרוטב
תהליך ההכנה
לסיכוםחסה היא ללא ספק אחד הירקות הבריאים שיש. לא מעט זונאים ומאמנים ממליצים לשלב אותה כחלק מהתפריט היומי בכדי לסייע לגוף לשמור על המאזן הקלורי השלילי. בינינו, אין כמו לאכול המבורגר טעים ולהנות מהחסה שנספגה בטעמי הרוטב הניגרים עליה, או להנות מסלט חסה טרי ומרענן. |