גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | על מזונות ומשקאות | » | קישואים: כמות גדושה של בריאות |
בילדות, אנחנו בדרך כלל נמנעים מלאכול קישואים ומגוון רחב של מאכלים. אבל כאשר אנחנו מתבגרים, אנחנו מגלים כי מדובר באחד הירקות הטעימים שיש. הם ירק בריא ביותר, נוח לשימוש במגוון שיטות בישול וטעים במיוחד. אז מה הסוד שטמון בקישואים?
מערכת foodsdictionary, 24.04.2018
קישואים: בין הירקות הבריאים שיש
מאין הגיעו אלינו הקישואים?מקסיקו היא ארץ מולדתם של הקישואים. למעשה, ילידי יבשת אמריקה התחילו לגדל קישואים ופיתחו זנים שונים של ירק זה. הם נבדלו באופן שונה האחד מהשני בצבע וצורה. הקישואים הגיעו לאירופה עם מגוון רחב ירקות נוספים. בתחילה, הירקות האזקוטיים שהגיעו ממקום מרוחק, גודלו בגנים בוטניים שונים. שימוש קולינרי ראשון של קישואים נצפה לראשונה, באופן לא מפתיע, באיטליה. האיטלקים כינו את הקישואים "זוקיני" (באיטלקית: דלעת קטנה). זני קישואיםכשאנחנו הולכים לשווקים השונים אנחנו רואים שני סוגים של ירק זה - קישוא (בעל קליפה בהירה) וזוקיני (בעל קליפה כהה). למעשה, יש לו קצת יותר מ- 2 זנים, והנה הם לפניכם:
ערך תזונתי של קישואיםמדובר באחד הירקות הבריאים שיש, כשב- 100 גרם קישואים יש כ- 22-27 קלוריות (תלוי בסוג), דבר שמאפשר לאכול אותם בלי הגבלה בכל דיאטת הרזיה. בנוסף לכך, הקישואים עשירים במגוון רחב של ויטמינים ומרכיבים נוספים כמו אשלגן, ברזל, חומצות אורגניות, ויטמינים (בעיקר ויטמיני B). לצד כל אלו, הקישואים מכילים גם סידן, זרחן, גופרית, אבץ, נתרן ומגנזיום. כמעט אין הבדל תזונתי בין סוגים שונים של קישואים. כיצד בוחרים קישואים?מעבר לכמות הרכיבים הבריאים שמרכיבים את הקישוא, יש לא מעט סיבות שבגללן כדאי לאכול קישואים. תחילה, הם מסייעים לפעילות תקינה של הלב, הם מסייעים לפעילות מערכת הדם, מועילים בסילוק בצקות. בנוסף לכך, הם מכילים כמות גדולה של אנטיאוקסידנטים, כך שהם מועילים מאוד בסילוק בצקות. לצד אלו, הקישואים גם מסייעים לשחרור הצטברות נוזלים בגוף, עוזרים בטיפול בצלוליטיס ומטיבים עם חולי לחץ דם גבוה. אחסון הקישואיםישנן גישות שונות לגבי שמירת טריות של ירקות, וקישואים בפרט. כשאתם חוזרים מרשתות השיווק אל ביתכם, הניחו את הקישואים שקניתם בשקית ניילון אטומה ואחסנו אותם במגירת הירקות שבמקרר. שימו לב, ניתן לשמור את הקישואים לתקופה של יומיים עד שלושה מבלי שהערך התזונתי או טעמם יפגעו. לקריאה נוספת: שיטות הכנה והגשהאת הקישואים ניתן להגיש במגוון צורות הגשה: בישול, אפייה, ואפילו בצורתם הטרייה והטבעית. תחילה, יש לשטוף היטב את הקישואים במים קרים ממש לפני תחילת הבישול. אנחנו ממליצחץ לכם לא לקלף את הקליפה, מאחר שיש בה כמות רבה של ויטמינים ורכיבים חיוניים לנו. חשובים. את הקישואים ניתן לאכול באופן הבא:
ומה לגבי צורות החיתוך?ניתן חתוך את הקישואים והזוקיני לאורכם, בצורת מקלות, או לפרוסות עגולות (חיתוך לרוחב) ולהכין מהם אנטיפסטי, לשלב במאפים שונים כמו פוקאצ'ה, פשטידות וקישים שונים. דיאטת קישואיםקישואים נוחים לעיבוד, ונוח לשלב אותם במגוון טכניקות בישול. קשה לפספס את הטעם של הקישואים, מאחר שהוא נייטרלי ומקבל את טעמם של התבלינים שבאמצעותם הוא מתובל. לכן, קל מאוד לשלב אותם במגוון רחב של מנות. את הקישואים רצוי לבשל כ- 20 דקות (בצורתם השלמה), או כ- 10 דקות (כשהם חתוכים). בנוסף לפרי עצמו, אוכלים גם חלקים נוספים של הקישואים, כמו פרחים ונבטים. למשל, בגרמניה נהוג למלא פרחי קישואים באורז וגבינה צהובה ולאפות ברוטב עגבניות. כשמדברים על קישואים קשה שלא להזכיר אותם בהקשר של ירידה במשקל. הם מהווים חלק מהותי בתהליך ירידה במשקל, אבל יש גם דיאטה שלמה הקרויה על שמם - דיאטת קישואים. דיאטה זו מסייעת להוריד את משקל הגוף וגם מטפלת בבעיה של צלוליטיס. להלן החוקים לדיאטה זו:
לסיכוםאין ספק שקישואים הם בין הירקות הבריאים שיש. בזכות טעמים הניטראלי ומרקמם החלק, ניתן לשלב אותם במגוון רחב של מנות ומתכונים: החל מפוקאצ'ה, דרך פשטידות, ועד למנות ממולאים שונות. שימו לב אילו קישואים אתם בוחרים ושאינכם מבשלים אותם יתר על המידה. בתיאבון! |