גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | איך להכין | » | ציפוי לעוגה: מתכון לגלייז אבקת סוכר |
ציפוי לעוגה מעניק לה מראה ייחודי ויוקרתי יותר מאשר ללא ציפוי בכלל, ובינינו הוא גם נועד להסתרת פגמים בעוגה (: ישנם ציפויים רבים מאוד שמתאימים למגוון רחב של עוגות, אך יש ציפוי אחד שנחשב לפופולארי ולקל ביותר להכנה - גלייז אבקת סוכר. מתכון לגלייז אבקת סוכר הוא פשוט מאוד ומתאים כמעט לכל עוגה, וניתן להכין אותו חלבי (במידה וגם כך העוגה חלבית) או פרווה.
מערכת foodsdictionary, 18.03.2019
גלייז שמתאים מאוד לציפוי עוגות תפוזים
המרכיב העיקרי כמובן: אבקת סוכרמתכון לגלייז לעוגה מאבקת סוכר הוא למעשה ציפוי לבן (Topping) שמתאים למגוון עוגות כמו עוגות בחושות, מאפינס שונים, דונאטס ועוד. לעיתים מדובר בציפוי כללי של העוגה למשל, אך לעיתים גם בנגיעות של זיגוג הגלייז לקישוט הקינוח. המרכיב העיקרי כמובן בגלייז הלבן והמושלם הזה הוא אבקת סוכר. למעשה, כמעט תמיד אריזת 100 גרם אבקת סוכר תספיק בהחלט. המרכיב המשני: ישנן אופציות רבותניתן להכין גלייז אבקת סוכר חלבי או פרווה. המרכיב המשני בגלייז הוא למעשה זה שמביא את אבקת הסוכר לכדי מצב נוזלי יותר (ולשם כך מן הסתם מדובר בנוזל). רמת הסמיכות תלויה בכם ובעוגה שלכם - רצוי להתחיל עם מעט נוזל ולהרגיש תוך כדי ההכנה מהי רמת הסמיכות הטובה ביותר. ההמלצה היא להתחיל עם כף נוזל ל- 100 גרם אבקת סוכר. במידה וטעיתם והוספתם יותר מדי נוזל - תמיד אפשר לתקן עם עוד אבקת סוכר (ממש כמו הכנת בצק או טחינה אם תרצו). לגרסא חלבית ניתן לעשות שימוש במרכיבים הבאים:
לגרסת הפרווה ניתן לעשות שימוש במרכיבים הבאים:
תוספות מעניינות לשתי הגרסאות:
ואל תשכחו גם את פרוסות התפוזים מעל...
בגדול, השמיים הם הגבול ואנחנו בטוחים שתהיו יצירתיים עם רעיונות נוספים להכנת גלייז לעוגה מאבקת סוכר. אל תשכחו לשתף אותנו ברעיונות האלה, הא? (: עדיין לא הורדתם (בחינם) את אפליקציית המתכונים שלנו? הורידו עכשיו: Foods מתכונים! |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם