גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | איך להכין | » | שווה לנסות: איך מכינים קליאנטה מרוקאי? |
קליאנטה בסגנון ביתי
פירוש המילה קליאנטה (Caliente)פירוש המילה קליאנטה (קליינטה) בשפה הספרדית הוא "חם", וכיאה לפירוש המילה - גם המאכל "קליאנטה" מוגש חם, כמו גם מזג האוויר במרוקו שבדרך כלל גם חם יחסית. המוכרים ברחובות צועקים "קליאנטה" בכדי להדגיש שהמנה שלהם חמה ישר מהתנור. מנת הקליאנטה מיוחסת במקור למרוקו-אלג'יריה, נחשבת לאוכל רחוב ונקראת גם קראנה (Karane) או קלנטיטה (Calentita). אז מה זה בעצם המאכל קליאנטה?לא פלא שאנו הישראלים מתחברים לטעם הקליאנטה המרוקאי, שכן הוא מורכב בבסיסו מקמח חומוס, וכידוע לכולם אנחנו מתים על חומוס בכל צורה, בכל הזמן ובכל מקום. יש המגדירים את הקליאנטה כסוג של לחם, יש המגדירים אותה בכלל כעוגת או כפשטידת חומוס ויש המגדירים אותה כסוג של פנקייק מיוחד שמזכיר מרקם של פלאן. המרוקאים במרוקו אוכלים את הקליאנטה עם פרוסת לחם כאוכל רחוב, כשעל הפרוסה הם מורחים חריסה או ממרח מתאים אחר ומפזרים מעט כמון מלמעלה או פפריקה, או בכלל מגישים עם סלט קר כמו סלט עגבניות. הרגע לו חיכיתם - מתכון לקליאנטה מרוקאיהמצרכים:
אופן ההכנה:
להגיש מיד חם חם!
המתכון המקורי של Nargisse מהאתר "My Moroccan Food". גרסא נוספת להכנת קליאנטה ביתיהמצרכים:
אופן ההכנה:
המתכון המקורי של Alia מהאתר "Cooking with Alia". להלן סרטון המחשה שלה שכדאי לצפות בו: הקליקו בנוסף לעוד מגוון עצום של מתכונים מרוקאים להכנה ביתית. עדיין לא הורדתם? אפליקציית Foods מתכונים להורדה בחינם בכל החנויות! |