גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | איך להכין | » | מצה רטובה: איך להרטיב מצה כמו שצריך? |
פסח הגיע, ותודו שגם אתם התגעגעתם לטעם הנפלא של מצה עם ממרח שוקולד - אבל איזו מצה בדיוק? יבשה או רטובה? יש כאלו שאוהבים את המצה יבשה ולא מתחברים לטעם של המצה הרטובה, אך יש גם כאלו שהמצה היבשה מדי יבשה להם וגורמת להם למעין חנק בגרון. אז אם החלטתם ללכת על המצה הרטובה כי אתם יותר אוהבים אותה כך או אם אתם צריכים לגלגל אותה לבורקס מצה או לטגן מצה ברייט או משהו בסגנון - חשוב שתכירו כמה טיפים יעילים להרטבת מצה כמו שצריך...
מערכת foodsdictionary, 10.04.2023
ככה תגיעו לרמת הרטיבות המושלמת של המצה
ככה תרטיבו מצה בדיוק כמו שאתם אוהביםלכאורה, מה יכול להיות קשה בלהרטיב מצות מתחת לברז, ואתם צודקים, אך יש שני דברים שיש לשים אליהם לב ודגש: משך הזמן של המצות במים המשפיע על רמת הרכות שלהן, ועיטופן במגבת לאחר מכן למשך זמן מה. שימו לב, מצה רטובה מדי היא מצה "מושית" ופחות טעימה (למרות שעל טעם ועל ריח - אין להתווכח). אנחנו אוהבים אותה קצת קריספית, ולכן ממליצים שלא להרטיב אותה יתר על המידה. אז השיטה הטובה ביותר היא לקחת חבילת מצות, להניח מתחת למי הברז הפושרים למשך כ- 20 שניות (פחות או יותר), להניח על מגבת יבשה נקייה ולקפל אותה לעיטוף מושלם של המצות (או להשתמש במגבת יבשה ונקייה נוספת מעל). להניח כך במגבת למשך כ- 5-10 דקות, ובמידת הצורך להרטיב שוב מעט ושוב לייבש במגבת (תלוי במידת רכות המצות הרצויה). הקליקו בנוסף: מתכונים לפסח חג פסח שמח וטעים חברים (: |