גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | טיפים והמלצות | » | בין לבין ארוחות הביניים |
פעם הייתה ידועה הגישה שאוכלים 3 ארוחות ויהי מה. כשחקרו את פירוק המזון על ידי הקיבה הגיעו למסקנה מדהימה - המזון מתפרק במהרה, הסוכר מהאוכל עובר לדם, משם לשרירים, לתאים השונים ולתאי השומן ושם מאוחסן. כל התהליך הזה קורה במהלך 3 שעות בארוחה נורמלית ולא בארוחה מפוארת. ומה קורה אחרי 3 שעות? הארוחה הבאה כבר צריכה להיות מוכנה ומי שממשיך בתפיסה הישנה של ארוחה כל 6 שעות מסתכן בניצול יתר של הסוכרים בשרירים. השרירים אמנם עשויים מחלבונים אך לכל חלבון של שריר יש שייר סוכרי אותו הגוף ישמח לנצל בעת צרה כשאין ארוחה בסביבה. אם אתם מתאמנים בחדר כושר או רוכבי אופניים, רצים, שוחים וחשובה לכם פעולת השרירים, לא כדאי שתבזבזו אותם על סוכרים שמתפרקים. שרירים קשה לבנות אז למה להרוס בכזו קלות? מה כן עושים? תיכף נסביר.
דפנה לב, מומחית בספורט ותזונה, 04.07.2011
|
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם