אחסון לחם
צורת האחסון הטובה ביותר ללחם היא בטמפרטורת החדר ולא במקרר. במידה ורוצים לאחסן את הלחם לתקופת זמן ארוכה מומלץ להקפיא אותו. לאחר שהלחם איבד את טריותו אפשר להשתמש בו בתור קרוטונים. כשרוצים להקפיא לחם, רצוי להקפיא ככרות שלמים על מנת לשמור על הטריות לטווח ארוך יותר.
בדיקת טריות של ביצה
למלא קערה עמוקה במים קרים שיכסו את הביצה, להניח את הביצה במים. אם הביצה נשכבת על הקרקעית, הביצה טרייה.
שימוש בחלבונים שנשארו
אפשר לעשות חביתה מחלבונים, או להוסיף אותם לביצה שלמה ואז להכין חביתה. אפשר לשפוך אותם לתוך שקית ניילון קטנה ולהקפיא, וכשרוצים להשתמש - מוציאים מהמקפיא ומפשירים. להפשרה נוחה וניצול טוב של כל החלבונים רצוי לא להקפיא יותר מ 2-3 חלבונים בכל שקית.
עוד טיפים...
- כדי לגרום למרגרינה או חמאה להתרכך יותר מהר, חותכים אותה לפרוסות.
- אגוזים, פירות וצימוקים, תמיד מוסיפים אחרונים. כך הצבע שלהם לא יעלם ויתערבב עם התערובת.
- כדאי תמיד לנפות את הקמח, אבקת הסודה ואבקת האפייה, כדי להימנע מגושים.
- על מנת שהערבוב יהיה נוח יותר כשמכינים תערובת הכוללת גם מוצרים יבשים וגם רטובים, רצוי לערבב קודם כל את המוצרים היבשים בקערה, ליצור גומה באמצע ואז להוסיף את החומרים הרטובים ולהמשיך לערבב.
לכתבה הראשונה בסידרה: טיפים לאפייה מוצלחת ובישול נכון.
|