הוסיפו חלבון לארוחה: איך?
- תפוח אדמה עם גבינה צהובה - קחו חבילה של גבינה צהובה 9%, חצו את תפוח האדמה ל- 2 והניחו פרוסת גבינה צהובה, הגבינה נמסה על תפוח האדמה הרותח ואנו מקבלים מעדן אנגלי מפנק.
- הביאו איתכם בצד סלט ביצים, סלט טונה, גבינות ושלבו לצד תפוחי האדמה בצלחת.
- לאוהבי הבשר תפוח אדמה ממולא בבשר טחון - ניתן להכין מראש בשר טחון ברוטב עגבניות, למלא את תפוחי האדמה בבשר טחון חם ומתוק ולאכול בכפית.
- גם שעועית ברוטב עגבניות יכולה למלא את תפוח האדמה ולספק חלבון מלא.
הוסיפו ירקות
ירקות יכולים לשדרג את המדורה ולהפוך אותה לצבעונית ומזינה.
- ניסיתם פעם להכין חציל בלאדי במדורה? דקרו אותו מעט במזלג, עטפו בנייר כסף וכאשר הוא מוכן ניתן להוסיף לו טחינה משומשום מלא, שום ומעט מלח גס.
- זרקו למדורה בצל, ראשי שום, גמבות עטופים בנייר כסף או אלומיניום.
- הביאו איתכם מראש סלטי ירקות טריים או ירקות מבושלים.
- ניתן למלא את תפוח האדמה גם בפטריות מוקפצות.
מה לגבי שיפודי המרשמלו?
המרשמלו עשוי בעיקר מסוכר, עמילן וג'לטין ועשיר בחומרים סינטטיים כגון צבעי מאכל וחומרי טעם וריח. עם זאת, הוא מאוד טעים (בייחוד כשהוא נמס) ובנוסף לא כל כך משמין שיפוד אחד של 5 יחידות מרשמלו מכיל כ-70 קלוריות וכ- 15 ג' פחמימות בדומה לפרוסת לחם לבן.
מה לגבי חטיפים?
נסו להפחית בקניית חטיפים מאחר שכמות הסוכר והפחמימות בארוחה כבר גדולה.
מה עושים אחרי ששבענו?
מדובר בחג חברתי שעלול להמשך כל הלילה, לכן במקום להתעסק באכילה בלבד, מומלץ להכין מראש פעילויות חברתיות כגון משחקים, גיטרה, ספרי שירים, סיפורים או סתם לנצל את הזמן לשיחות עם חברים.
אז מה להביא איתנו? הרשימה:
- תפוחי אדמה, בצל, שום.
- סלט ירקות עשיר.
- חבילת גבינה צהובה 9%.
- בשר טחון ברוטב עגבניות.
- סלט ביצים, סלט טונה.
- שעועית ברוטב עגבניות.
- חצילים שלמים.
- טחינה גולמית משומשום מלא.
- מרשמלו.
- מלח, מלח גס, פלפל.
- נייר אלומיניום.
- הרבה בקבוקי מים!
כנסו: מתכונים לל"ג בעומר.
הכותבת: אורנית יונה, תזונאית קלינית B.Sc, ברשת סטודיו C, סניף רמת-גן.
|