גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | על מזונות ומשקאות | » | התה וסגולותיו |
הידעתם שמקור המילה תיון הינה במילה "טשייניק", הלוא הוא קומקום בפולנית? עדיין לא ברור האם מקורו של התה הינו בסין או הודו. לאירופה הגיע התה לקראת שנת 1,600, לאצולת הולנד וצרפת, וכמה עשרות שנים אחר כך לאנגליה ע"י נסיכה פורטוגזית. עד מהרה הפך למצרך מבוקש ביותר גם שם.
הילה כהן, נטורופתית, 06.06.2012
תה שחור, אוהבים?
התה נחשב למשקה בריא וטבעי מאחר ואינו מכיל חומרים משמרים, צבעי מאכל ותוספות אחרות. כמות הקפאין שבו הינה פחותה מקפה ועל כן עדיף להחליף כוס קפה בכוס תה, ובעיקר בתה ירוק, בו תכולת קפאין ממוצעת בכוס היא 15-20 מ"ג, לעומת כוס קפה נמס אשר בו כמות של 40-70 מ"ג. קיימים סוגים רבים של תה, החל מהתה השחור המסורתי, תה מצמחים ותה ירוק. התה השחור הקלאסי (עשוי מצמח הקמיליהסינסיס) ידוע כמחמם ומומלץ בזמן מחלות חורף. כמו כן, התה ידוע כמסייע לחיוניות והגברת הצלילות המחשבתית. בעבר חשבו כי התה עלול לייבש אך מחקרים שנערכו בנושא הוכיחו את ההיפך. 3 כוסות תה רגיל ביום מרוות ומאפשרות ריקון רב של נוזלים מהגוף, תהליך המסייע בניקוי הכבד והכליות. תה צמחים - ידוע וברור כבר מאות בשנים שלצמחי מרפא סגולות מרפאות. כאשר הצמח טחון גס בתיון הוא מהווה פוטנציאל טיפולי חיוני למצבי חולי רבים. בתיון של תה צמחים ישנם מגוון חלקים של הצמח כמו הגבעול, העלים והפרח עצמו. חלק מצמחי המרפא אינם מגיעים בתיונים וניתן להשיגם בבתי הטבע כצמח בתפזורת.
מלבד היתרון בצמח הספציפי, היתרון הנוסף בשתיית כוס תה הינה הנוזלים שמסייעים לתפקוד טוב ובריא יותר של מערכות הגוף וגם התחושה החמימה הפושרת ששוטפת את מערכותינו בעת לגימתו. גופינו למעשה רגיל לטמפרטורה פושרת. כל מה שנכנס אליו שהוא קר מאוד או חם מאוד ייאלץ אותו לקרר. לחמם את המערכות ועל כן יוצר בזבוז אנרגיה מיותרת. לכן, ההמלצה הינה שתיית התה כפושר עד חמים ולא רותח. את תה הצמחים ניתן ואף מומלץ לשתות לא רק בצורת תיון אלא ממש מתערובת הצמחים עצמה בכוס מים רותחים. ניתן להיעזר בכפית מיוחדת הסוגרת את הצמחים בה וכך הם לא מתפזרים בכוס. ליעילות מקסימלית יש להשרות את הצמח במים רותחים למשך רבע שעה ואז ללגום. המים כבר מועשרים בחומרים הפעילים של הצמח מה שייתן מקסימום יעילות לה אנו זקוקים מהצמח. תה ירוק עובר תהליך דומה לסוגי התה האחרים מלבד שלב התסיסה. כך נשמר צבעו העדין, סגולותיו הבריאותיות וטעמו הייחודי. תה ירוק נפוץ ביותר ביפן וסין ובשנים האחרונות תפוצתו וביקושו גדל גם במערב, עם ההבנה שהינו משקה אשר תורם רבות לבריאותינו. התה הירוק כל כך ידוע בסגולותיו עד שנעשו מחקרים רבים אודותיו, אשר גילו כי שתיה של 5 כוסות תה ירוק ביום יסייעו בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם (ביניהן טרשת עורקים, כולסטרול, טריגליצרידים ולחץ דם). כמו כן, הפחתת הסיכוי לשבץ מוחי, סרטן ומחלות שונות אחרות. התה הירוק מחזק את המערכת החיסונית ומהווה אנטי אוקסידנט חזק ביותר לגופינו. לתה הירוק מספר סוגים ידועים במיוחד והם:
המלצתי החמה, שתו כוס תה, מכל סוג שתבחרו. הוא בריא, מחמם ועושה לנו טוב על הנשמה. בברכת בריאות, הילה כהן (R.Na), נטורופתית. |