גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | על מזונות ומשקאות | » | בצל: כל מה שרציתם לדעת |
הבצל הפך להיות המרכיב העיקרי במטבח הישראלי. אנחנו מוסיפים אותו לא רק לסלט, אלא לכל מזון אהוב אפשרי החל מתבשילים, קציצות, אורז, מוקפצים, מרקים, בחביתה, עם החומוס כקישוט ואפילו בקינוחים שונים. בגלל תכולת הסוכר הגבוהה שבו הוא מתוק ולכן משפר את טעם המזון. ככל שנבשל או נטגן יותר את הבצל, כך הסוכר שבו יתפרק ויעשה מתוק יותר בפה. מבחינה קלורית: בצל לבן/סגול או 5 רצועות בצל ירוק מכילים כ- 50 קלוריות וכ- 10 גרם פחמימה. מגוון הצבעים וסוגי הבצל השונים שקיימים במטבח הישראלי מעניקים לנו טעם טוב ועושר בריאותי.
אורנית יונה, תזונאית קלינית, B.Sc, 27.06.2012
אוהבים בצל?
הבצל הלבןהטעם החזק של הבצל ויתרונותיו מגיעים מחומרים פעילים שאומנם גורמים לנו לבכות אך מאריכים חיים והם תרכובות הגופרית אשר נמצאות בכל קבוצת הבצלים. הן תורמות להפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס, סרטן הוושט וסרטן השד, הן מדללות דם ולכן מונעות קרישי דם שבץ מוחי והתקפי לב. בנוסף לתרכובות אלו, הבצל עשיר בויטמיני B ובייחוד B6 ומכיל חומר פעיל נוסף נוגד דלקת ואנטיאוקסידנט חזק בשם קוורטצין. הקוורטצין מנטרל רדיקלים חופשיים בגוף ובכך מאט תהליכי הזדקנות, מחלות לב וכלי דם, וכנוגד דלקת הוא יעיל בהקלה על דלקות ואלרגיות שונות. טיפים:
הבצל הסגולגם הוא מכיל את אותן תרכובות גופרית ולכן בעל יתרונות זהים לבצל הלבן. עם זאת תוספת הצבע הסגול מעניקה לו יתרון נוסף והוא חומר בשם אנטוציאנינים. האנטוציאנינים הם החומר הפעיל בכל הירקות הסגולים, הם מפתיעים בשל תכונות ה"אנטי אייג'ינג" שלהם אשר תורמות להאטה בתהליכי הזדקנות ובעיקר שומרים על תפקוד המוח שלנו. טיפים:
הבצל הירוקגם הוא מספק לנו שפע של תרכובות גופרית ובנוסף הוא מספק ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון המאפיינים את קבוצת הירוקים. הוא מכיל ברזל, חומצה פולית, ויטמין K, אשלגן, ויטמין C ובטא קרוטן (נגזרת של ויטמין A). בנוסף, החומר הפעיל המאפיין את קבוצת הירוקים והצהובים הוא הלוטאין - פיגמנט צהוב כתוב ממשפחת הקרוטנואידים. הוא נוגד חמצון חזק ומגן מפני רדיקלים חופשיים. הלוטאין שומר על בריאות העיניים ומהווה מעין משקפי שמש טבעיים. במחקרים נמצא כמונע קטראקט, מונע סרטנים שונים ומגן מפני מחלות לב וכלי דם. טיפים:
|