לאחרונה נתקלנו בסדרת שמני זית נהדרת של מסיק קיבוץ מגל. הסדרה כוללת 8 סוגים שונים של שמני זית המיוצרים במסיק אשר בקיבוץ מגל. כל שמן מותאם לייעוד שונה.
טעמנו 3 טעמים שונים של שמן זית, להלן התוצאות.
התוצאות
- שמן זית קורינייקי - שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה:
מוצאו של השמן הנהדר הזה הוא כרתים, יוון. השמן בעל מרירות נמוכה, חריפות בינונית ושומניות גבוהה. הזיתים הם זיתים קטנים מאוד הגדלים באשכולות על העץ. השמן בעל טעם עז וארומטי. השתמשנו בו לתיבול סלט יווני עם מגוון גבינות והשילוב היה פשוט מוצלח ביותר. מתאים גם למאכלים בעלי טעמים עזים בסגנון ים תיכוני.
- שמן זית קורטינה - שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה:
מוצאו של שמן זה באיטליה. הזיתים הכבושים גדולים יחסית. השמן הוא בעל טעם עז ודומיננטי. חריפותו גבוהה וכמו כן גם מרירותו. השמן מתאים לתיבול סלטים, רטבים ומאכלי דגים. מי שאוהב טעם חזק של שמן זית, הרי זהו שמן הזית המתאים בשבילו. בנוסף, אם השמן מתאים לאיטלקים - לנו הוא לא יתאים?
- שמן זית סורי - שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה:
כולנו מכירים את הזיתים הסורים המרירים. מוצאו של שמן זית זה הוא בצור, אשר בלבנון. גודל הזיתים בינוני והם נחשבים לזן הטוב ביותר לכבישה ביתית למאכל. השמן עצמו הוא בעל חריפות ומרירות גבוהה. השתמשנו בו לתיבול סלטים קרים ולהעשרת סלטי חומוס (נהדר - חובה לנסות!).
עוד על חמשת הסוגים הנוספים
- שמן זית אסקל - שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה:
מוצאו בישראל. נחשב לזן של זיתים בעלי תכולה גבוהה מאוד של שמן. השמן חריף ומריר וטעמו עז וארומטי. מתאים בעיקר לתיבול קר של סלט ירקות קצוץ וסלט חומוס.
- שמן זית אורגני - שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה:
שמן זה נחשב לאורגני כיוון שזני הזיתים מגודלים בחלק האורגני של הכרם. הוא בעל מרירות גבוהה ומתאים לתיבול קר.
- שמן זית לצ'ינו - שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה:
מוצאו של שמן זית זה באיטליה. שמן זית זה אינו חריף במיוחד ואינו מריר. לפיכך, טעמו עדין והוא מתאים לטיגון, בישול ואפייה. כמו כן, מתאים גם לתיבול פסטות וסלטים.
- שמן זית פיקואל - שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה:
מוצאו בספרד. הזיתים גדולים והארומה מזכירה אדומה של מיצי הדרים. עמיד בפני חום גבוה ולכן מתאים לטיגון ובישול.
- שמן זית הבית - שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה:
מדובר על שילוב של מספר זני זיתים הגדלים בכרם בקיבוץ מגל. ההרכב הסופי של הזנים נקבע בכל שנה מחדש. השמן נחשב לייחודי ומתאים לבישול חם ותיבול קר.
|
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.