גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | ביקורת מסעדות | » | עודד מבקר: המזללה של מאיר אדוני |
סלט הפטריות - מעט טפל בטעמו
האווירהבניגוד ל"כתית", בעלת אווירה שקטה כיאה למקום מפואר, ב"מזללה" אווירה צעירה ושוקקת חיים. אנשים מרגישים חופשי ומרשים לעצמם לדבר בקול, לכן המקום מאופיין כמסעדה תל אביבית לקהל עממי יותר. המנות מוגשות בהתאם לאופי המסעדה - פחות מורכבות בהכנתן מאשר ב"כתית", אך כמובן שמורגשת בטעמן חתימת השף הייחודית. המנות שהוזמנולמרות שאינני חובב סלטים, מרכיבי המנות השאירו בי רצון אדיר לנסות אותן. לכן, הזמנו שני סוגי סלטים למנה הראשונה. סלט הארטישוק הכיל לבבות חסה, ביצה כבושה, גבינת פרמז’ן מגוררת מעל ותיבול ברוטב איולי סיזר. ארחיב מעט בקשר לביצה הכבושה: ביצה קשה מוחמצת למספר ימים או חודשים, בתערובת של חומץ, סוכר, מלח ותבלינים נוספים. במדינת פנסילבניה שבארצות הברית מוחמצות הביצים למספר חודשים עד לקבלת צבע סגול-סלק. למנות עיקריות הזמנו מוח עגל שהכיל תבשיל עגבניות, במיה, בצקיות טריפוליטניות, רוטב אריסה חריף ולימון כבוש. המנה הוגשה במחבת חמה ועליה פוזרו בנדיבות עלי פטרוזיליה ירוקים, כדי לעדן את הטעם המורכב ולצוד את העין. למנה אחרונה הזמנו קרם ברולה וניל. באמצע הונח כדור סורבה פטל שצבעו האדום היה ניגוד גמור לצבע הברולה הבהיר. מעל המנה נמרח רוברב (ריבה) משמש וקרמבל לימון מעורבים בתבלינים חמים. לשתייה הזמנו שתי כוסות יין אדום, כיאה לארוחה טובה באווירה חמה. ההתרשמותמנות הסלטים הוגשו בשתי צלחות גדולות של סלט שבמבט ראשון נראו כמנה עיקרית. סלט הארטישוק היה עשיר במרכיביו האיכותיים וטעמו היה מעודן. רוטב האיולי סיזר תרם רבות למנה בהתמזגו עם כל המרכיבים וקבע סופית את הטעם הנפלא והמיוחד. סלט זה אכלתי ללא הפסקה עד לסיומו ורק אז הנחתי את הסכו"ם מידיי. לא אגזים כלל אם אומר, כי טעמו המעודן הורגש בפי כמה ימים לאחר מכן. לאוהבי אתגרים אני ממליץ להזמין את מנת המוח. עקב שילוב המצרכים והטעמים במנה, הסועד אינו יכול לדעת אם ייהנה ממנה בכלל. ריבוי מצרכים במנה אינה ערובה לטיבה ואיכותה. מנת המוח הורכבה ממצרכים רבים, שלדעתי, יש להפרידם אחד מהשני. ניתן לנתחי המוח ולבמיה את הכבוד להם הם ראויים, אך כל אחד בנפרד. אמנם הבמיה הוכנה כראוי - מעט קשה והותאמה לרוטב העגבניות כיאה לה, אך לצערי, לא היה די בטעם המנה על מנת שאני אהנה ממנה. הייתי מעדיף לאכול נתחי מוח במיץ עגבניות, עם הרבה בצל מטוגן והרבה עשבי תיבול, מלח ופלפל, או נתחי מוח מטוגנים כשניצלים עם ציפוי ומתובלים בהתאם. קרם הברולה המיוחד עם סורבה התות
מנת הריזוטו הייתה מיוחדת בפרט בזכות הרוטב העסיסי של המולים, שהיו גדולים ופתוחים, שנטף לריזוטו הדייסתי, והתערבב בטעם הדיו השחור של הדיונון. מכאן צבעו השחור של הריזוטו. הבייקון במנה היה קריספי וטעמו השתלב עם הרוטב. לטעמי, אפשר לוותר על תוספת הבייקון במנה למרות שאני, אישית, איני מסרב לבייקון אף פעם. מנת הקינוח הייתה מכובדת למדי. קרם הברולה היה מיוחד, כמו שאני אוהב - ללא הסוכר הקרמלי למעלה. יחד עם זאת, הציפוי שנמרח מעל הקרם היה דומיננטי מאוד וגנב את ההצגה מהקרם עצמו. המחירמחיר סלט הארטישוק היה מעט יקר, יחסית למחיר המנות העיקריות, ועלה 73 ₪, עבור סלט הפטריות שילמנו 69 ₪. כל מנה עיקרית עלתה 87 ₪, קרם בררולה - 45 ₪, כל כוס יין - 28 ₪. סך הכל שילמנו לארוחה זוגית 417 ₪. הארוחה נחשבה למעט יקרה, אך למרות מחירה הייתי חוזר לאכול שוב חלק מהמנות. כתובת מסעדת "המזללה": רחוב נחלת בנימין 57, תל אביב. טלפון להזמנות: 03-5665505. רוצים לקרוא ביקורות נוספות של עודד? |