גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | דיאטה | » | לאכול במסעדה ולשמור על המשקל |
כל מי שמרבה לאכול במסעדות מכיר את ההתלבטות התמידית שיש לנו בין שפע המאכלים והקינוחים עתירי הקלוריות, לבין המלחמה התמידית בקילוגרמים המיותרים שמצטברים על גופנו ("מחר נתחיל בדיאטה"). זה נכון לגבי עובדים שנהנים משרותי קייטרינג במקומות העבודה, זה נכון לגבי מנהלים שמרבים להשתתף בארוחות עסקיות, וזה נכון לגבי כל מי שאוהב לאכול לעיתים קרובות במסעדות.
איריס אינגבר פסקין, דיאטנית קלינית כימאית, 12.06.2013
![]() כן, מה תזמינו?
האם אפשר לשלב ארוחות במסעדות עם דיאטה?בהחלט כן! עם קצת מאמץ ושמירה על 10 כללים פשוטים, נוכל להמשיך ליהנות מבילוי במסעדות ללא נקיפות מצפון... להקפיד על ארוחת בוקרמי שלא אוכל ארוחת בוקר מגיע למסעדה בצהריים כשהוא ממש מורעב. במצב זה אנחנו "מתנפלים" על האוכל, מזמינים מנות מיותרות ללא שיקול דעת, אוכלים מהר, ולא נהנים. לאכול רק את המנה העיקריתלוותר על כל המנות שמסביב כמו לחם הבית, מנות ראשונות, קינוחים ומנות "על חשבון הבית". בארוחות עסקיות מציעים לנו בדרך כלל "חבילה" שכוללת גם מנה ראשונה, גם מנה עיקרית, וגם קינוח ושתייה. המנה העיקרית היא בדרך כלל עשירה ומשביעה ואם לא נגזים בכמויות, נוכל לשמור על הדיאטה. שאר המנות הן מיותרות ומוסיפות לנו מאות קלוריות שאינן הכרחיות. במרבית המקרים אנחנו מתפתים ואוכלים את המנות האחרות רק בגלל שהן כלולות בעסקה, וחבל לנו שלא לנצל את האוכל שניתן לנו חינם. לשתות כוס מים או שתייה חמה לפני שהמנה שהזמנתם מגיעה לשולחןבקשו מהמלצר להביא לכם את השתייה מיד לאחר הזמנת הארוחה. שבו בנחת, שוחחו ביניכם ושתו בנחת לרוויה. נוכחות הנוזלים במערכת העיכול, ובפרט השתייה החמה, גורמים להפחתה משמעותית בהרגשת הרעב. להתרחק מלחם הבית, שמוגש לשולחן בתחילת הארוחה בתוספת חמאה או מטבלים עשירים בחמאה, מיונז ושמניםמסעדות רבות מגישות לשולחן בתחילת הארוחה מאפים חמים וריחניים "על חשבון הבית" בעיקר מסיבות כלכליות: עלות הבצקים והמאפים נמוכה משמעותית ביחס לחומרי הגלם של המנות העיקריות, וכך מגיע הסועד למנה העיקרית כשבבטנו בצק רב והמון קלוריות מיותרות. לא חייבים לסיים את כל המנה שהוגשה בצלחתבמקרים רבים אנחנו מכריחים את עצמנו לסיים את המנה וקמים מהשולחן ממש "מפוצצים". כדאי ללמוד להקשיב לתחושת המלאות והשובע שהגוף משדר לנו. השאירו חלק מהמנה בצלחת ותרגישו הרבה יותר טוב כאשר אתם קמים מהשולחן. הרגשת הכבדות אחרי ארוחת צהריים גורמת לעייפות ומקשה עלינו להיות ערניים ומרוכזים בהמשך יום העבודה (הגוף משקיע אנרגיה רבה בעיכול עודפי המזון שאכלנו, וכתוצאה מכך אנחנו מרגישים עייפות). להחליף את התוספת שליד המנה העיקרית לירקות טריים, מבושלים או מאודיםהתוספות שמוצעות במרבית המסעדות הן פחמימות (פסטה/אורז/תפוחי אדמה) שמתובלות בכמויות גדולות של שמן, חמאה, או שמנת. אפשר לחסוך מאות קלוריות מיותרות אם רק נבקש מהמלצר להחליף את התוספת שלצד המנה העיקרית בירקות. במקום פירה, למשל, בקשו ירק מאודה או טרי. בארוחת בוקר, בקשו חביתה מביצה אחת ולא יותר. לבקש את המנה העיקרית מאודה או בגריל במקום בטיגוןמסעדות רבות מציעות לנו את המנה העיקרית במגוון של צורות בישול: אידוי, טיגון, גריל, אפייה, או חצי טיגון וחצי גריל. במקום דג מטוגן בשמן עמוק (המון קלוריות) אפשר לבקש דג מבושל, אפוי או בגריל. כך גם לגבי מאכלי בשר ועוף. לוותר על התוספות המיוחדות לסלט (אגוזים, קרוטונים, גבינות, גרעינים) ולבקש את הרוטב בצדסלט ירקות הוא בריא מאד ודל בקלוריות. אולם, ברגע שמוסיפים לו אגוזים, קרוטונים, גבינות ורטבים מיוחדים, הוא עלול להפוך למלכודת של קלוריות. תמיד כדאי לבקש את הרוטב בצד וכך לשלוט על הכמות (הכי טוב להחליף את הרוטב במעט לימון, מלח ופלפל ולחסוך מאות קלוריות). לוותר על הקינוחים שמהווים פצצה של קלוריות מיותרותכל מסעדה רוצה להגיש קינוח טעים ומושך, ולכן היא מוסיפה כמויות עצומות של שמנת, חמאה, סוכר וסירופים עתירי קלוריות (בדרך כלל אנחנו נזהרים מלצרוך אותם בחיי היומיום). במקום הקינוח של המסעדה, קנו לכם בקיוסק חטיף אחד צנוע, כמו קרטיב פשוט, חטיף אנרגיה או חטיף שוקולד קטן. ביחס לקינוח של המסעדה, תחסכו כמות משמעותית ביותר של קלוריות. לא לאכול מהר ולהניח מדי פעם את הסכו"ם בצדחשוב לעשות הפסקות במהלך הארוחה, לשוחח עם שותפים לשולחן, ובכך להתפנות ללעיסה ולהנאה מהאוכל. בדרך זאת, נוכל לזהות ביתר קלות מתי הגענו לתחושת שובע ונימנע מאכילת כמויות גדולות מיותרות. לסיכוםשמירה על כללים פשוטים אלה יכולה לחסוך לנו קלוריות מיותרות רבות, לשפר את הרגלי האכילה שלנו, ובסופו של דבר לתרום להצלחה בתהליך ההרזיה ואימוץ אורח חיים בריא. נכתב על ידי איריס אינגבר פסקין, דיאטנית קלינית. כתבות נוספות בנושא דיאטה: |