גבינות
- כדי לכסות שטח מקסימאלי בגבינה קשה מבלי להעמיס כמויות, נסו לפרוס את הגבינה במקלף ירקות לפרוסות דקיקות. אפשר גם לשמן מעט את המקלף כדי להקל על הניקוי שלו.
- רעיון למנה ב- 5 דקות: דוחפים פרוסות לחם לטוסטר. בינתיים, מפעילים את התנור על מצב גריל לטמפרטורה הגבוהה ביותר (אתם יודעים, המצב שמאדים את גוף החימום העליון ומשחים במהירות שיא). עד שהטוסטים משחימים, מכינים פרוסות גבינה דקיקות (כמו בסעיף הקודם) ועוד תוספות ותבלינים לפי הטעם (זיתים, פטריות, עגבניות, פפריקה, ריחן וכדומה). מוציאים את הפרוסות מהטוסטר, מפזרים את התוספות ואת הגבינה, ומכניסים לתנור עד להקרמת הגבינה (זה קורה מהר מאוד! זהירות לא לשרוף הכל...). שימוש בשיטה זו מאפשר לנצל את העובדה שהלחם משחים בטוסטר הרבה יותר מהר מאשר בתנור, ולהשתמש בפונקציית הגריל של התנור רק להקרמת הגבינה. לכן, אין לשים שם תוספות שיש צורך לרכך אותם, כמו בטטות לדוגמא.
- תוספת של פרוסות דקות של גבינה מותכת יכולה להקפיץ את הפיצה שלכם בכמה דרגות (אני משתמש בפרוסות גבינת "טוסטי"). מכיוון שהן נשרפות מהר, צריך לשים אותן ישירות מעל הרוטב, ולדאוג לכסות אותן עם תוספות או גבינה רגילה.
טיגון בצל
- אין ספור תבשילים מתחילים בטיגון בצל. על מנת לחסוך זמן רב, כדאי לתפוס זמן פנוי ולהקדיש אותו לקילוף, חיתוך וטיגון של כמויות גדולות של בצל (למי שיש מכשיר מסוג Slicer או דומיו, זה יכול לקצר משמעותית את זמן החיתוך). אחרי הטיגון מצננים מעט את הבצל ושומרים אותו בכלי אטום במקרר עד כחודש-חודש וחצי. בכל פעם שרוצים להכין משהו שדורש בצל, חסכתם 7-10 דקות. מומלץ להוסיף בצל מטוגן לתבשילים שונים, סלטים, חביתות, פיצות וטוסטים.
- אם מבצעים טיגון המוני של בצל, כמו זה המתואר לעיל, מומלץ לסנן את הבצל מהשמן בעזרת מסננת גדולה, מטעמי בריאות. באופן כללי, כאשר המחבת שבה עשיתם שימוש לצורך טיגון הבצל אינה מלאה, ניתן להניח אותה כאשר צידה האחד מוגבה ולגרוף את כל הבצל לצד המוגבה, על מנת לאפשר לעודפי השמן לנזול לצד השני וכך להיפטר מהם.
- את חיתוך הבצל מומלץ להתחיל מהצד שרחוק מהשורשים שלו, מכיוון שרוב תכולת "הגז המדמיע" מצויה שם, ובדרך זו ניתן להפחית את השפעתו.
לקריאה נוספת: איך לערוך קניות בצורה חכמה? ילדים מבשלים - כללי בטיחות סיפור הפחזניות שלי
הפחתת כמות השמן
- אחת הדרכים הטובות להפחית בכמויות השמן היא לקנות מחבת טובה. במחבתות כאלה ניתן להסתפק בהתזה אחת של תרסיס שמן כדי לטגן ביצה, למשל. על מנת שלא לפגוע בציפוי המחבת, יש להשתמש בכף/מרית מעץ או מסיליקון בלבד ואין להשתמש במתכת.
- במאכלים שבהם הצורך בטיגון הוא רק על מנת להשחים אותם מבחוץ, מומלץ לטגן אותם בשמן עמוק חם מ-א-ו-ד, על סף עישון. כמו כן, מומלץ להכניס אותם לשמן בכמויות קטנות, על מנת שלא להוריד את טמפרטורת השמן. קירור השמן מצריך טיגון ארוך יותר ולפיכך ספיגה מוגברת של שמן במאכל. על ידי הכנסה הדרגתית, ניתן לצמצם מאוד את ספיגת השמן. במתכון ארנצ'יני שלי, למשל, הכנסתי את הכדורים לשמן אחד אחד, וכל אחד השתזף להנאתו בשמן כ- 7 שניות בלבד.
- פעמים רבות ניתן להחליף את הטיגון באפייה, ולהפוך את המאכל לבריא יותר. כדי להשיג פריכות מקסימאלית לאורך זמן במאכלים אפויים המצופים בפירורי לחם (שניצלים, קרוקנטים וכו'), השתמשו בפירורי פאנקו יפניים במקום בפירורים רגילים, והתיזו מעט תרסיס שמן מעל. קשה להאמין שניתן להשיג פריכות כזו ללא טיגון.
שייקים מהירים
- יש לכם כוס שייקר? מעולה. תוכלו להשתמש בה על מנת להכין בזריזות משקאות קרים על בסיס חלב: מוזגים מעט חלב לכוס, מוסיפים ממרח שוקולד/נוטלה/ממרח חלבה/סירופ מייפל/ממרח לוטוס ודומיהם, ומוסיפים עוד חלב מלמעלה. מנערים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. ניתן להוסיף גם חתיכות קטנות של גלידה ללא תוספות פנימה כדי לקבל מילקשייק עדין. נסו להוסיף פנימה גם תמצית וניל, וגוונו עם ליקרים שונים - הכל הולך.
- בשביל להכין שייק שכזה בכמה מנות, מומלץ ליצור תמצית על ידי הכנתו מכמות גדולה של כל המוצרים פרט לחלב, וכמות קטנה של חלב. אחרי שהשייק מנוער היטב, מוזגים לכל כוס כמות קטנה מהתמצית וממלאים בחלב.
- סיימתם לשתות? מלאו את כוס השייקר במי ברז עד לרבע הגובה ושקשקו היטב. עכשיו יהיה קל בהרבה לנקות אותה.
נתראה עם טיפים נוספים בכתבה הבאה! יוני שטרן. כנסו אל ספר המתכונים המלא של יוני.
לקיראת הכתבה השנייה בסדרה - טיפים במטבח: חלק ב'.
|