אוכלים ג'אנק פוד בעבודה? כדאי שתשנו את הרגלי האכילה שלכם!
מוקשים בסביבת עבודה משרדית
יש כמה גורמים בסביבת עבודה משרדית שיכולים להוות אתגר: עוגיות, עוגות ושאר דברי מתיקה שמונחים פעמים רבות על השולחן ומובילים לנשנושים (לא פעם מדובר בשאריות מחגיגות ביתיות שהיו לעובדים שלא רצו להשאיר לעצמם את הפיתוי בבית), ישיבות שבהן הכיבוד מורכב בדרך כלל מבורקסים ועוגות, חדרי אוכל שופעים בכל טוב שמן הארץ ולעיתים אכילה במסעדות בסביבת העבודה ובחירת מנות לא מוצלחת. גם מבחינת השתייה עלולה להתעורר בעיה - הסביבה הממוזגת אינה מעוררת צורך לשתות, מה שעלול להוביל לשתייה לא מספקת.
יתרונות בסביבת עבודה משרדית
ברוב המקרים יש אפשרות לאחסן מזון ומשקאות בקירור, וכן לחמם מזון אם רוצים להביא משהו מבושל מהבית. בניגוד לעבודות בהן נמצאים הרבה בדרכים או בעבודות שטח, כאן גם יש תנאים נוחים יחסית שמאפשרים לשבת ולאכול מזון שמביאים מהבית.
5 טיפים מנצחים לשמירה על התזונה בעבודה המשרדית
-
להתארגן מראש על ארוחות: כדאי לנצל את התנאים שעומדים לטובתכם בסביבת העבודה המשרדית ולארגן לעצמכם מראש מזון ושתייה. כדאי לדאוג שתהיה לכם ארוחה בערך כל 3-4 שעות. דוגמאות לארוחות פשוטות שניתן להביא לעבודה: כריך מלחם קל/לחם חיטה מלא בתוספת של ירקות, אטריות עם ירקות מוקפצים, סלט טבולה עם בורגול וגרגירי חומוס, סלט פסטה קר וכדומה. יש גם מתכונים פשוטים להכנה של אורז/קינואה/בורגול/עדשים במיקרוגל! מביאים את הדגן היבש בכלי המתאים למיקרוגל ביחד עם תבלינים, מוסיפים מים בכמות כפולה מנפח הדגן ומחממים מספר דקות במיקרוגל. במידת הצורך ניתן להיעזר בקופסאות שימורים שמספקות פיתרון מהיר לארוחה או לתוספת לארוחה.
לקריאה נוספת:
אכילה נכונה במשרד
האם תזונה נכונה מסייעת לאריכות ימים?
עשרת הדיברות לאימוץ הרגלי תזונה טובים?
-
לדאוג לנשנושים טובים: אם אתם יודעים שאתם נוטים להתפתות לנשנושים שיש מסביב, כדאי לדאוג קודם כל להרחיק אותם מכם. אל תתביישו לבקש שלא ישימו אצלכם את דברי המתיקה - זו זכות שלכם לשמור על בריאותכם! בנוסף, אפשר לדאוג שיהיו לכם נשנושים טובים לעת צרה כדוגמת פרי, שקית קטנה של פריכיות מיני בטעמים או תפוחי עץ מיובשים ללא תוספת סוכר, חטיף חלבה קטן ללא סוכר, חטיף דגנים עד 100 קלוריות וכדומה. אל תשכחו שירקות זה הנשנוש האולטימטיבי למצבים בהם סתם בא לכם להכניס משהו לפה בין הארוחות.
-
לבחור בחוכמה: אם החלטתם ללכת לחדר האוכל או לאכול במסעדה - דאגו לבחור בחוכמה. דלגו על בשרים מעובדים ועתירי שומן כמו המבורגר, נקניקיות וקבבים. העדיפו מנות מאודות/מוקפצות/טריות על פני מנות מטוגנות. בעיקר כדאי להימנע ממזונות שטוגנו בשמן עמוק וממזונות שלפני הטיגון צופו בפירורי לחם. אלו מגבירים בצורה משמעותית את כמות השמן הנספגת. שלבו ירקות בכל צורת הכנה כולל ירקות טריים, מוקפץ, מרק וכדומה, וותרו על רטבים ותוספות עתירות שומן כמו קרוטונים, אגוזים וזרעים על פני המנות שלכם.
-
לארגן משת"פים: תמיד כיף שיש שותפים לתהליך שביחד איתכם יוצרים סביבה נוחה ונעימה יותר לשמירה על הבריאות. היו מובילי דעה וסחפו אחריכם את הסביבה - מהשינוי הזה כולם ירוויחו! אתם יכולים להתארגן ביחד עם חבר או כמה חברים מהעבודה וליצור מקרר בריא. הקפידו לרכוש רק מזונות בריאים כדוגמת ירקות, לחמים מלאים, פריכיות, פירות, דגני בוקר עתירי סיבים וללא תוספת של סוכר, טחינה מלאה וכדומה.
-
להקפיד להרבות בשתייה: שתייה מספקת חשובה לשמירה על בריאות ועירנות, לתפקוד תקין של מערכת החיסון וגם לשמירה על המשקל. הקפידו שיהיה לידכם בקבוק שתייה ועשו לעצמכם תזכורת לשתות במידה ואתם שוכחים. אם אתם לא אוהבים מים שתו משקאות אחרים כמו סודה, תה, קפה, חליטות, מים עם תרכיז דיאט וכדומה, אבל נסו להימנע משתייה ממותקת וממיצים.
-
להיות פעילים גם בתוך המשרד: רוצים להודיע למישהו משהו? אל תתקשרו - קומו ותודיעו לו, השתמשו במדרגות במקום במעלית, הקפידו לקום ולהימתח מספר פעמים במהלך היום. אפשר להשתמש בפדומטר - מד צעדים שמעדכן אתכם כמה צעדים עשיתם במהלך היום - 10,000 הם היעד האולטימטיבי.
שיהיה בתיאבון ולבריאות!
נטלי שמש, דיאטנית קלינית. הצטרפו אל דף הפייסבוק של נטלי.
|