גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | על מזונות ומשקאות | » | פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות |
עדיין לא השתכנעתם שהרימון בריא? כדאי שתקראו את הכתבה הזו
מידע כללי על פרי הרימוןמקורו של הרימון הוא ככל הנראה באיראן עד צפון הודו, אך כיום הפרי גדל באיזורים שונים במזרח התיכון ואגן הים התיכון, אך גם בדרום אירופה וארה"ב (קליפורניה ואריזונה). הרימון מוזכר כבר בטקסטים עתיקים מימי התנ"ך. זרעי הרימון והמעטה המתוק והאדום שלהם, וכן מיץ הרימון, משתנה בטעמו, ויכול לנוע בין מתוק לחמוץ, כשרוב הפירות הינם בעלי מתיקות מתונה עם רמזים לחמיצות ועפיצות. חמיצות ועפיצות זו הינם חשובים, ומקורם בחומרים הקרויים פוליפנולים (בעיקר מסוג טאנינים) המהווים נוגדי חימצון חשובים. לעומת זאת, צבעו האדום של הרימון נובע מפוליפנולים אחרים הקרויים אנתוציאנינים, ובדרך כלל צבעו העז של הרימון יעיד על בשלותו. הרימון בראי הרפואה העממיתברפואה העממית קרומי הרימון וקליפתו משמשים כתרופה נגד שילשול, דיזנטריה ופרזיטים במערכת העיכול. כמו כן, נעשה שימוש בזרעים כתרופה לדלקות גרון. הרימון אף נחשב ברפואה העממית כ"מחזק" את הדם, והתכונות העפיצות המצויות במיץ, בקליפה, בקרומים ובזרעים, נחשבים כעוזרים למטרות שונות הקשורות לדם כגון עידוד קרישת דם, הקלה על בעיות חניכיים וטיפול בטחורים. ערכים תזונתיים של רימון100 גרם של גרגירי רימון מכילים כ- 83 קלוריות (שווה ערך למעט יותר מחצי כוס), 17% מכמות הויטמין C המומלצת ביום, ו- 4 גרם של סיבים תזונתיים. 1/2 כוס של גרגירי רימון מכילה כ- 70 קלוריות, ושוות ערך למנת פרי. רימון גדול במשקל של כ- 300 גרם יכיל כ- 240 קלוריות, והינו שווה ערך לארבע מנות פרי! כנסו להבחין בערך התזונתי המלא של הרימון. הרכב הרימוןרוב הסוכרים שהרימון מכיל מקורם בסוכרים פשוטים מסוג פרוקטוז וגלוקוז, אשר מצויים בזרעים ובמעטפת האכילה האדומה. אותה מעטפת מכילה בנוסף חומצות שונות. בנוסף, מכיל הרימון פיטוכימיקלים הקרויים פוליפנולים שהינם נוגדי חימצון רבי עוצמה, והם ההופכים את הרימון לפרי כל כך בריא. תכולת הפולפנולים האלו נחלקת לשניים בפרי, ומצויה הן בזרעים ובמעטפת האדומה-מתוקה שלהם, והן בחלקים אחרים של הפרי כמו הקליפה. בזרעים ובמעטפת נוכל למצוא פוליפנולים ופלבונאידים (בעיקר מסוג אנטוציאנינים) שרובם ככולם משמשים כנוגדי חימצון. הזרעים עצמם הינם גם מקור עשיר לשומנים, סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים וחלבונים. קליפת הרימון מכילה רכיבים בעלי פעילות נוגדת חימצון גדולה כגון פנולים, פלבונאידים, ופרואנטוציאנינים, וכן מינרלים שונים כגון אשלגן, סידן, זרחן ומגנזיום. בשל תכולה גבוהה ומרוכזת זו של נוגדי חימצון ומינרלים, מיצויים מקליפת הרימון מנוצלים לצורך יצירת תוספי תזונה שונים. לקריאה נוספת: הרימון בראי הרפואה והמחקר המדעי
התנגשות עם תרופות שונותרבים לא יודעים, אך צריכת הרימון ומיץ הרימון בעיקר עלולה להפריע לצריכה התקינה של תרופות שונות. מיץ הרימונים עלול להקטין את המהירות בה התרופה מתפרקת על ידי הגוף, ולכן עלול להגביר את השפעתה ואת תופעות הלוואי שלה, לפיכך יש להתייעץ עם הרופא בקשר לצריכתו עם תרופות שונות. קיימת קונטראינדיקציה לשימוש עם תרופות תרופות נוגדות פירכוסים כגון טגרטול ודילנטין, תרופות נוגדות דיכאון כגון פרוזאק, תרופות לדילול דם (בעיקר קומדין), תרופות שונות להורדת לחץ דם, תרופות להיפרליפידמיה כגון קרסטור ולסקול, משככי כאבים שונים כגון וולטרן ואדוויל. איך להוציא את הגרעינים מהרימון?וטיפ קטן לסיום: הוצאת גרעיני הרימון קלה יותר תוף שימוש בקערת מים, וטבילת הרימון בה. גם הקפאת הפרי מקלה על הוצאת הגרעינים. קבלו סרטון נפלא המדגים שתי שיטות לקילוף רימון: הכותבת היא שמרית הלר, דיאטנית קלינית. |