גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | טיפים והמלצות | » | גם אני רוצה מטבח מושלם |
מתכון סודי, מצרכים משובחים וכלי מטבח איכותיים הם הבסיס לבישול מדהים. טרנד תוכניות הבישול והמודעות הגוברת לתחביב גורמים ליותר ויותר ישראלים לפנטז על בניית המטבח המושלם. מרחב עבודה כזה בו באמת יוכלו להפיק קסמים. אז בואו ננסה לסקור את הדברים החשובים באמת בסביבת העבודה בה אנו מבלים שעות רבות כל כך במהלך היומיום.
מערכת foodsdictionary, 28.05.2015, תוכן שיווקי
אל תשכחו מקום לשטח העבודה במטבח
מה אתם אוהבים לעשות במטבח?יש כאלו בינינו שאוהבים לאפות, חלקנו לבשל ואחרים מתמחים דווקא בקינוחים משובחים. לאורך ההיסטוריה כולה, תמיד היה המטבח מוקד מרכזי ומשפיע על התנהלות הדיירים בבית כולו. כן, גם אלו בינינו המוכשרים פחות, המנצלים את המתחם להכנת נשנושים בין מטלה ומטלה. בכל אופן, בין אם מדובר בארוחה זוגית לשניים או אירוח משפחתי לחג, עם הכישרון - בא התיאבון לעיצוב מזמין, ובעיקר פונקציונלי. בעזרת קובי זיתוני, מומחה עיצוב מטבחים בהום סנטר, המטפל בלקוחות רבים ומגוונים המגיעים להתייעצות לפי שיפוץ או עיצוב בית חדש, אספנו עבורכם את רשימת החובה והשיקולים שעליכם לקחת בחשבון בטרם הרכבת המטבח המושלם. חלל המטבח: הגודל קובע גם קובע"למעט יוצאים מן הכלל, רוב רובם של הזוגות המגיעים אליי להתייעצות לפני הרכבת המטבח, יודעים בדיוק באיזה גודל מטרי חלל המטבח שלהם", אומר קובי ומוסיף, "אך לפעמים, הם מגיעים עם פנטזיה הכוללת אי ומספר משטחי עבודה לחלל קטן ומאתגר במיוחד. במקרה כזה אני מנסה קודם כל לחלץ מהם את אופי השימוש האינדיבידואלי שלהם במהלך היום יום - מה היתה היסטוריית הבישול והאירוח שלהם לדוגמא. אין דין בשלנית משפחתית תוססת למשק בית המארח קוקטיילים על בסיס שבועי, ובמיוחד עבור כל אחד יש אצלנו בהום סנטר מטבחים בהתאמה אישית". אז מה יעשו אלו מבינינו המעוניינים להפיק את המקסימום מהמטבחון שלהם? אתגרנו את קובי. "מטבחים קטנים יכולים להיות ברכה. הכל קרוב ועם חשיבה חכמה ניתן ליהנות מהיתרון הזה ולהימנע מסחיבת כלי העבודה והמצרכים ממקום למקום. ישנם פתרונות רבים לחללים קטנים וגדולים. לפני כשבוע פגשתי זוג שעברו לדירה הראשונה שלהם ונתקלו בחלל קטן יחסית. מסיבות היסטוריות, הפריד שיש קטן בין המקרר לתנור ולכן מקום אחסון בו היה מצרך נדיר יחסית. התקציב שלהם היה מצומצם ואופי החיים הבורגני שלהם דרש מאיתנו לפתוח את הראש ולהשתחרר מהקירות המגבילים". ואכן, טיפ ראשון ופופולרי כיום מדבר על פתיחת החלל ליצירת אשליית מרחב מדומה. יותר ויותר בעלי דירה בוחרים לבטל את המחיצות בין המטבח לחלל הסלון ולשלב אותו עם פינת האוכל לדוגמא. כדי ליהנות מאותה הפרדה של החללים ניתן להשתמש בריצוף שונה וגוונים שונים בקירות החדרים, וכך ליהנות מכל העולמות. הצבע והריצוף יקנו לכל חלל מסגרת ועצמאות מספקת. "יש לבחור גוונים בהירים" מוסיף קובי בהחלטיות. "גוונים בהירים של השיש והארונות פותחים את המטבח ומעניקים לו אוויר במקום לחנוק את החלל. כמובן שבחללים גדולים הסיפור אחר לגמרי." הוא צודק. בחללים גדולים חופש העבודה מאפשר בחירה בצבעים ססגוניים יותר, צועקים יותר או פחות, הכל לשיקולם של דיירי הבית והאופי העיצובי שלהם. אי המטמוןאחרי שביטלנו את הקירות החוצצים, פינינו לעצמנו שטח למיקום "אי" או אפילו "חצי אי". חצי אי הינו למעשה "אי" הצמוד לאחד הקירות ומהווה פריט עיצובי בנוסף להיותו משטח עבודה סופר פונקציונלי. נוכל להרחיב את השימוש על ידי בניית שטחי אחסון והצבת כיסאות בר המשמשים לארוחות מהירות או להפסקת קפה וקריאת עיתון לדוגמא. לקריאה נוספת: שולפים את תוכנית המגירהתחביב הבישול כאמור הוא לא מצרכים ומשטחי עבודה בלבד, בין לבין יש להשתמש בכלי עבודה שונים החל מסכינים מקצועיות ועד מכשירי חשמל קטנים כדוגמת בלנדר מוט. כולם, מגדול ועד קטן, רצוי שימצאו מקום להתחבא ולנוח בין שימוש לשימוש. "סוגיית המגירות והדלתות מטרידה את מנוחתם של רבים", אומר קובי, "אצלנו ברשת אנו נוהגים להציג אופציות רבות ומגוונות. היתרונות העיצוביים והפונקציונליים של המגירות אל מול הדלתות הסטנדרטיות ברורים. ניתן לבנות מטבח מודרני, ללא ידיות, המאפשר גישה קלה לכל כלי ממש בנגיעה קלה. אולם, פתרון זה מחייב בהשקעה בתקציב גבוה בכ- 20% יותר בעיצוב ובפירזול. המחיר, יש לזכור מתחלק לשנים רבות יותר וגם לנוחות השימוש יש ערך יומיומי". לעומת זאת, זוגות מסוימים בוחרים מסיבות טכניות דווקא בארונות פתוחים המאפשרים להם לשוות למטבח מטרז' וירטואלי נוסף ויקר לא פחות. עבודה שוטפתבכל מטבח יש כיור, ולחלקם אפילו שניים. איזה סוג כיור, אילו סוגי ברזים והאם נאמץ את הגישה האמריקאית ונוסיף טוחן אשפה מובנה? בבחירת הכיור שיקולים רבים שעלינו לקחת בחשבון עוד לפני שאנו מגיעים לחנות. כיור גדול יכול להיות נוח במיוחד, אך אסור לשכוח שהוא בהכרח יגיע על חשבון משטח העבודה שלנו. יותר כיור = פחות משטח עבודה. הדבר נכון גם לגבי סוגיית טוחן האשפה הנוח והיעיל, אך מחייב את הגדלת הכיור ותופס יותר מקום מתחתיו. "כיור מקצועי יכול להגיע גם ל- 25 אלף שקל, אבל ניתן למצוא כאלו פונקציונליים לא פחות גם במאות שקלים בלבד", אומר קובי, "המחיר תלוי בגודל, באיכות ובסוג הנירוסטה אם זו היא בחירתנו". טיפ נוסף ששווה לשקול הוא מיקום הכיור בצמוד לגובה החלון, הדבר מאפשר גניבה של סנטימטרים יקרים על חשבון דחיקת עדן החלון וחיפויו במשטח העבודה. מוכנים לעבוד?החלק היקר והגדול ביותר ברוב המטבחים וזה שהכי קשה לשנות בעתיד, הינו משטח העבודה. המשטח צריך להיות קשיח ומאסיבי ככל הניתן והבחירה מסתכמת ברוב המקרים בשיש, אבן קיסר או קוריאן. המחירים עולים בהתאמה ויכולים להגיע לכ- 3,000 שקלים למטר. "קוריאן יקר יותר" אומר קובי בזהירות, "הוא עמיד יותר ובגלל אופי היצור הייחודי שלו הוא רציף וחף מחיבורים. היתרון הגדול שלו הוא שקל לחדש אותו בעזרת ליטוש תקופתי. מאותגרי התקציב בינינו יכולים לבחור גם באבן קיסר או בשיש המגיעים במגוון עיצובים וגוונים וליהנות ממטבח יפה לא פחות". הטרנד הפופולרי כיום הינו משטחי עבודה המתחברים לחיפוי קיר מזכוכית, בדרך כלל בגוון חלבי עם אפשרויות הדבקה של עיצובי משי, בד ועוד. ויהי אור, בוקר במטבח חדשתאורה חכמה מעבר לעיצוב יכולה להיות פונקציונלית. על ידי שימוש בגופי תאורה חדשים המאפשרים שינוי עוצמות וגוונים, ניתן להפוך את משטח העבודה האינטנסיבי ביום לחלל בו נעים יותר לשבת במהלך הארוחות. הדבר נכון במיוחד לאור מגמת החללים הפתוחים הצוברת תאוצה לאחרונה. גודל המטבח, בחירת משטח העבודה, הכיור והתאורה, כולם חשובים ויפים על הנייר. בסופו של יום, כפי שאמרנו בתחילת הכתבה, יש לשקול את אופי העבודה היומיומי של כלל בני הבית המנצלים את המשטח. אדריכל או מעצב מקצועי ישאל אתכם על אופי השימוש שלכם בחלל ויעניק לכם פתרונות תפורים בדיוק לאופי העבודה ולתקציב האישי שלכם. הכותב הוא כתב: שי צ'יקוטאי. תודה מיוחדת לקובי זיתוני, מומחה עיצוב מטבחים מרשת הום סנטר על הליווי המיוחד בכתיבת הכתבה. |