דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

801 גרם לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלסלת שומשום מתוקה
  • 1 ממיסים בסיר בינוני סוכר ופלח לימון תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ עד למרקם קרמלי ללא גושי סוכר, על אש בינונית על מנת לא לשרוף את הסוכר.
  • 2 כאשר המרקם מוכן מוסיפים את השומשום ומערבבים.
  • 3 לוקחים נייר פרגמנט ומשמנים משני הצדדים.
  • 4 מניחים על הקערה שבחרנו וגוזרים.
  • 5 חשוב מאוד על מנת לא לקבל כוויות באצבעות - קערת מים קרים ליד.
  • 6 לוקחים בכף עץ כמויות קטנות ומשטחים לתוך הקערה תוך כדי הרטבת הידיים.
  • 7 משטחים היטב לעובי הרצוי, מוסיפים שוב ומשטחים עד שמקבלת הצורה הרצויה.
  • 8 מוציאים את קערת השומשום מהכלי ומייבשים מהמים שהצטברו,
  • מצננים ומוסיפים (לא חובה) כל דבר שהוא לא נוזלי - פירות, מרציפנים, עוגיות דבש ועוד.
  • 9 בסוף נוגסים את הקערה!
  • 10 יפה וטעים חיוך

הערות חשובות לשלבי ההכנה - בשלב ב` - מוסיפים 2 כוסות שומשום, מאחדים את הקרמל והשומשום ומיד מכבים את האש, שלא יתקשה. בשלב הבא לוקחים כל צורה של קערה וגוזרים את נייר הפרגמנט המשומן משני צידיו ומצמידים לקערה. התהליך הבא דורש זריזות - יוצקים חלק מהעיסה לקערה, מרטיבים את האצבעות ומשטחים. חשוב מאוד כל הזמן להרטיב את האצבעות - הקרמל חם מאוד. כשמתקרר מעט מוציאים מהכלי ומוציאים את נייר הפרגמנט.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 16.2% 6.6% 73.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב