יתרונות וחסרונות
- כרום דרוש לספיגה תקינה של גלוקוזה.
- כרום מייעל את פעילות האינסולין וחיוני למניעת סוכרת.
- חיוני למטבוליזם של שומנים בגוף - באופן חלקי.
- כרום חיוני לגדילה תקינה.
סימנים המעידים על חוסר
כאמור, חוסר בכרום עלול לגרום להתפתחות מחלת הסוכרת. נשים בהריון סובלות מחוסר בכרום מכיוון שהעובר צורך כרום בזמן ההריון. כמו כן, חוסר עלול להוביל לתזונה לקויה.
סימנים המעידים על עודף
רעילות של כרום אינה שכיחה, אך במידה ויש רעילות הסימן המעיד על כך הינו בחילות.
מקורות טובים
קטניות, דגנים מלאים, סובין, שעורה, גרעיני נבטים, כבד, בשר, שמרים, דגים וגבינות.
לא מצליחים לשמור על אורח חיים בריא לטווח ארוך?
אלו הכלים שיעזרו לכם לחיות בריא יותר!
מנוי FoodsDictionary
5 ימי ניסיון חינם! אין צורך בכרטיס אשראי
להרשמה ופרטים נוספים
הערות מיוחדות
- כרום מאפשר לתאי הגוף לספוג את הגלוקוזה בצורה טובה מהדם.
- כרום עשוי להיספג טוב יותר אצל אנשים מבוגרים.
- במזון המתועש כמות הכרום מועטת במיוחד, לכן במידת הצורך יש להשלים את החוסר בעזרת תוספים (יש להיוועץ במומחה).
- בתזונה שאינה מעובדת ומתועשת, ניתן יהיה להבחין בכמות כרום תקינה אצל זקנים.
- בעת מחסור בכרום, הגוף מאבד מעט מיכולתו לחילוף חומרים יעיל של שומנים וכולסטרול, דבר העשוי לגרום להעלאת רמות הכולסטרול בדם.
- עודפי כרום מסולקים מהגוף דרך השתן והצואה.
קישורים נוספים
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.