מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 162 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
הסופגניות הטבעוניות הטעימות ביותר
- 1 לערבל באיטיות בקערת המיקסר את הקמח ביחד עם השמרים והסוכר (עם וו לישה). להוסיף את רסק התפוחים, החלב הצמחי ותמצית הוניל, ולהמשיך לערבל במהירות איטית-בינונית למשך כ- 10 דקות נוספות עד שמתקבל בצק אחיד. להוסיף את המלח ואת שמן הקוקוס (כל פעם כפית, לתת לכל כפית "להיבלע" בבצק), וללוש כ- 2 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק. לקראת הסוף להוסיף את האלכוהול.
- 2 להעביר את הבצק אל קערה משומנת, לכסות ולהתפיח כשעתיים או עד להכפלת הנפח.
- 3 להניח את הבצק על נייר אפייה, לחלק אותו לחלקים במשקל של 100 גרם כל חלק ולגלגל לכדורים. להניח את הכדורים במרווחים על גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה.
- 4 לכסות להתפחה נוספת של כ- 30-45 דקות עד להכפלת הנפח (להיזהר שהכיסוי לא ייגע בבצק).
- 5 בינתיים להכין את גנאש הפיסטוק: להביא את השמנת הצמחית לרתיחה, לצקת על השוקולד הלבן ומחית הפיסטוק, ולערבב לתערובת אחידה.
- 6 לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף) עד לטמפרטורה של 160 מעלות (חשוב להקפיד על זה, רצוי להיעזר במד חום) ולטגן כל סופגניה כדקה וחצי מכל צד.
- 7 למלא כל סופגניה בגנאש הפיסטוק בעזרת מזרק או שקית זילוף עם צנתר עגול חלק, ולמרוח מהגנאש גם מלמעלה (ניתן לעטר גם בקצפת צמחית). מתקבלות סופגניות פיסטוק טבעוניות מושלמות!
- 8 בתיאבון
ציוד נדרש: מיקסר, מד חום.
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.4% |
24.8% |
8.8% |
66% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב