הסופגניות הטבעוניות הטעימות ביותר
1. לערבל באיטיות בקערת המיקסר את הקמח ביחד עם השמרים והסוכר (עם וו לישה). להוסיף את רסק התפוחים, החלב הצמחי ותמצית הוניל, ולהמשיך לערבל במהירות איטית-בינונית למשך כ- 10 דקות נוספות עד שמתקבל בצק אחיד. להוסיף את המלח ואת שמן הקוקוס (כל פעם כפית, לתת לכל כפית "להיבלע" בבצק), וללוש כ- 2 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק. לקראת הסוף להוסיף את האלכוהול.
2. להעביר את הבצק אל קערה משומנת, לכסות ולהתפיח כשעתיים או עד להכפלת הנפח.
3. להניח את הבצק על נייר אפייה, לחלק אותו לחלקים במשקל של 100 גרם כל חלק ולגלגל לכדורים. להניח את הכדורים במרווחים על גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה.
4. לכסות להתפחה נוספת של כ- 30-45 דקות עד להכפלת הנפח (להיזהר שהכיסוי לא ייגע בבצק).
5. בינתיים להכין את גנאש הפיסטוק: להביא את השמנת הצמחית לרתיחה, לצקת על השוקולד הלבן ומחית הפיסטוק, ולערבב לתערובת אחידה.
6. לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף) עד לטמפרטורה של 160 מעלות (חשוב להקפיד על זה, רצוי להיעזר במד חום) ולטגן כל סופגניה כדקה וחצי מכל צד.
7. למלא כל סופגניה בגנאש הפיסטוק בעזרת מזרק או שקית זילוף עם צנתר עגול חלק, ולמרוח מהגנאש גם מלמעלה (ניתן לעטר גם בקצפת צמחית). מתקבלות סופגניות פיסטוק טבעוניות מושלמות!
8. בתיאבון
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק.