דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סופגניות טבעוניות במילוי גנאש פיסטוק
סופגניות טבעוניות במילוי גנאש פיסטוק
הסופגניות הטבעוניות הטעימות ביותר

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 162 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבל באיטיות בקערת המיקסר את הקמח ביחד עם השמרים והסוכר (עם וו לישה). להוסיף את רסק התפוחים, החלב הצמחי ותמצית הוניל, ולהמשיך לערבל במהירות איטית-בינונית למשך כ- 10 דקות נוספות עד שמתקבל בצק אחיד. להוסיף את המלח ואת שמן הקוקוס (כל פעם כפית, לתת לכל כפית "להיבלע" בבצק), וללוש כ- 2 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק. לקראת הסוף להוסיף את האלכוהול.
  • 2 להעביר את הבצק אל קערה משומנת, לכסות ולהתפיח כשעתיים או עד להכפלת הנפח.
  • 3 להניח את הבצק על נייר אפייה, לחלק אותו לחלקים במשקל של 100 גרם כל חלק ולגלגל לכדורים. להניח את הכדורים במרווחים על גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה.
  • 4 לכסות להתפחה נוספת של כ- 30-45 דקות עד להכפלת הנפח (להיזהר שהכיסוי לא ייגע בבצק).
  • 5 בינתיים להכין את גנאש הפיסטוק: להביא את השמנת הצמחית לרתיחה, לצקת על השוקולד הלבן ומחית הפיסטוק, ולערבב לתערובת אחידה.
  • 6 לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף) עד לטמפרטורה של 160 מעלות (חשוב להקפיד על זה, רצוי להיעזר במד חום) ולטגן כל סופגניה כדקה וחצי מכל צד.
  • 7 למלא כל סופגניה בגנאש הפיסטוק בעזרת מזרק או שקית זילוף עם צנתר עגול חלק, ולמרוח מהגנאש גם מלמעלה (ניתן לעטר גם בקצפת צמחית). מתקבלות סופגניות פיסטוק טבעוניות מושלמות!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר, מד חום.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר באתר של מור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)502309
חלבונים (גרם)8.45 5.21
פחמימות (גרם)6339
מתוכן סוכרים (גרם)18.12 11.17
שומנים (גרם)23.8 14.67
מתוכם שומן רווי (גרם)13.92 8.58
כולסטרול (מ"ג)3.51 2.16
נתרן (מ"ג)158.9897.99
סיבים תזונתיים (גרם)0.37 0.23
מים (גרם)0.330.2
ויטמין B (מק"ג)68.2342.05
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.06
ויטמין D (מק"ג)0.20.12
סידן (מ"ג)31.7119.54
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.080.05
זרחן (מ"ג)0.040.02
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)1.10.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.450.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.310.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 24.8% 8.8% 66%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.