דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 88 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת נוטלה וקפה
עוגת שכבות עם שילוב מושלם של טעמים
  • 1 במעבד מזון טוחנים את הפתיבר לפירורים, מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת והשוקולד הלבן המומס, ומערבבים היטב עד לאיחוד.
  • 2 מעבירים את התערובת אל תבנית פאי או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ומהדקים היטב (מומלץ שיהיה בעובי אחיד ככל הניתן).
  • 3 מעבירים את הנוטלה לקערה וממיסים קצת במיקרוגל - כדאי שממרח הנוטלה יהיה נוזלי ויימרח בקלות. מוזגים את ממרח הנוטלה על תחתית העוגה ומורחים אותו באופן אחיד, רק בחלק התחתון, לא על השוליים. מעבירים את העוגה למקרר ובינתיים מכינים את קרם הקפה.
  • 4 טורפים בקערה את השמנת להקצפה, גבינת השמנת, אבקת הסוכר והקפה הנמס, עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את הקרם על שכבת הנוטלה ומורחים כך שיכסה את כל שטח העוגה, כולל השוליים.
  • 5 מקציפים את השמנת המתוקה הנוספת של שכבת הקצפת עד לקבלת מרקם קצפת אוורירי, ומורחים בעדינות מעל שכבת קרם הקפה.
  • 6 מכסים את העוגה ומכניסים למקרר להרבה שעות - בגדול עדיף להכין פשוט יום לפני שמגישים. מוציאים מהמקרר ממש לפני הגשה ומפזרים אבקת קקאו/שוקולד מגורד מעל. מתקבלת עוגת נוטלה וקפה פשוט מושלמת!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון, תבנית פאי או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת המסה במיקרוגל, הקצפה וקירור במקרר. זמן ההכנה כולל את זמני ההשהיה הארוכים במקרר. מילה על המסת השוקולד הלבן: הוא לא נמס בכיף כמו שוקולד מריר. כדאי להוסיף כף שמן או כף מהחמאה המומסת, להמיס בפולסים של 30 שניות במיקרוגל, וכל פעם כשמוציאים לערבב היטב עד שנמס לגמרי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 49.2% 6.6% 43.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.98 (0.99 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב