מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 178 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפוקצ`ות)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
אתם הולכים להתמכר לפוקצ`ות האלה
- 1 חשוב: יש להכין את הבצק יום לפני שרוצים להגיש או לאכול את הפוקצ`ות.
- 2 בקערת מיקסר עם וו לישה לערבל את הקמח, המים, השמרים, הסוכר, שמן הזית והמלח, במהירות נמוכה עד בינונית, לפחות לכ- 10 דקות, עד שמתקבל בצק חלק חלק ולא דביק מדי.
- 3 להעביר את הבצק אל קערה גדולה ומשומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של כחצי שעה.
- 4 לאחר מכן ללוש את הבצק ממש כחצי דקה ביד, משמנים שוב במעט שמן זית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר לכ- 8 שעות לפחות ועד ל- 24 שעות (לא יותר).
- 5 לחלק את הבצק לחלקים שווים (אני מחלק ל- 150 גרם לכדור). כל חתיכה לכדרר לכדור חלק, להניח על תבנית משומנת בשמן זית וגם לשמן את הכדורים היטב. לכסות בניילון נצמד ולהתפיח למשך כשעה.
- 6 בעזרת לחיצות עם האצבעות על הבצק ומתיחה קלה שלו לפתוח מעט את כדורי הבצק לאורך, לשמן שוב בשמן זית, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח עוד כשעה וחצי.
- 7 לחמם מראש את התנור לחום מקסימלי (אצלי 275 מעלות).
- 8 ללחוץ לחיצות נוספות בקטנה על כל פוקצ`ה, למתוח שוב מעט שהיא תגיע לעובי של 1-1.5 ס"מ, להניח בתבנית עם נייר אפייה משומן במעט שמן זית, לפזר מעל את המלח הגס והרוזמרין או התימין (אפשר גם אנטיפסטי וגבינות - ממש מה שבא לכם) להכניס לאפייה בתנורלמשך כ- 10-15 דקות או עד להזהבה.
- 9 לאחר האפייה ניתן למרוח (פעם אחרונה מבטיח) עוד שמן זית, לפזר מעט מלח גס (אם יש צורך לפי טעמכם ולהגיש פוקצ`ה כמו של המסעדות האיטלקיות!
- 10 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.
התוספות על הפוקצ`ה לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.4% |
9.7% |
11.6% |
78.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב