דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 28 גרם למנה\יחידה (כמות ל- 2 כוסות)

  • סוכר - 4 כפיות שטוחות - סה"כ (20 גרם)
  • נענע - 4 גבעולים - סה"כ (12 גרם)
    כ- 14 עלי נענע טריה ושטופה
  • מיץ לימון - 3/4 יחידה - סה"כ (23 מ"ל)
  • מים רותחים - 1/4 כוס
  • קרח - 4 כוסות

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לימונענע גרוס
לימונענע גרוס בהכנה ביתית, צילום: סיגל פרץ ברמר
  • 1 שמים בכוס 4 כפיות סוכר ומוסיפים 1/4 כוס מים רותחים.
  • 2 מערבבים עד להמסת הסוכר ומניחים בצד 5 דקות.
  • 3 במג`ימיקס (משתמשים בכלי שמתאים לגריסת קרח - אצלי זה הבלנדר של ריסוק הפירות) שמים קרח, נענע, מיץ לימון וגם את מי הסוכר, ומערבלים היטב (רצוי בפולסים) עד לקבלת הלימונענע הגרוס (בבלנדר שלי יש תוכנית ICE מיוחדת לגריסת קרח).
  • 4 מגישים מיד ומתקררים עם המשקה הנהדר הזה.
  • 5 לקישוט הכוס בפס סוכר - מרטיבים את האצבע במים ועוברים על שולי הכוס. בצלוחית רחבה מניחים סוכר, מניחים את שפת הכוס הלחה מעט על הסוכר ומרימים את הכוס. כך מתקבל פס סוכר. מקסים להגשה (רצוי לשפוך בזהירות את הלימונענע). מומלץ להגיש עם פלח לימון תלוי על הכוס.
  • 6 לרוויה חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף נענע או לימון לפי הטעם האישי.

ציוד נדרש: בלנדר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 0.4% 2% 93.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב