דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לימונענע גרוס בהכנה ביתית, צילום: סיגל פרץ ברמר

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 28 גרם למנה\יחידה (כמות ל- 2 כוסות)

  • סוכר - 4 כפית שטוחה - סה"כ (20 גרם)
  • נענע - 4 גבעול - סה"כ (12 גרם)
    כ- 14 עלי נענע טריה ושטופה
  • מיץ לימון - 3/4 יחידה - סה"כ (23 מ"ל)
  • מים רותחים - 1/4 כוס
  • קרח - 4 כוסות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שמים בכוס 4 כפיות סוכר ומוסיפים 1/4 כוס מים רותחים.
  • 2 מערבבים עד להמסת הסוכר ומניחים בצד 5 דקות.
  • 3 במג`ימיקס (משתמשים בכלי שמתאים לגריסת קרח - אצלי זה הבלנדר של ריסוק הפירות) שמים קרח, נענע, מיץ לימון וגם את מי הסוכר, ומערבלים היטב (רצוי בפולסים) עד לקבלת הלימונענע הגרוס (בבלנדר שלי יש תוכנית ICE מיוחדת לגריסת קרח).
  • 4 מגישים מיד ומתקררים עם המשקה הנהדר הזה.
  • 5 לקישוט הכוס בפס סוכר - מרטיבים את האצבע במים ועוברים על שולי הכוס. בצלוחית רחבה מניחים סוכר, מניחים את שפת הכוס הלחה מעט על הסוכר ומרימים את הכוס. כך מתקבל פס סוכר. מקסים להגשה (רצוי לשפוך בזהירות את הלימונענע). מומלץ להגיש עם פלח לימון תלוי על הכוס.
  • 6 לרוויה חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף נענע או לימון לפי הטעם האישי.

ציוד נדרש: בלנדר.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)44161
חלבונים (גרם)0.24 0.87
פחמימות (גרם)1242
מתוכן סוכרים (גרם)10.26 37.31
שומנים (גרם)0.04 0.16
מתוכם שומן רווי (גרם)0.01 0.04
נתרן (מ"ג)1.916.95
סיבים תזונתיים (גרם)0.45 1.65
מים (גרם)15.3455.79
ויטמין A (מק"ג)12.2944.7
ויטמין B (מ"ג)0.140.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.070.25
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.7628.23
ויטמין C (מ"ג)5.9721.72
ויטמין E (מ"ג)0.020.06
סידן (מ"ג)12.8346.65
ברזל (מ"ג)0.722.6
מגנזיום (מ"ג)4.4616.2
זרחן (מ"ג)4.2815.55
אבץ (מ"ג)0.070.26
אשלגן (מ"ג)41.63151.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 0.4% 2% 93.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?