מצרכים למתכון
18 מנות/יחידות, 102 גרם למנה\יחידה (כ- 6 פוקצ`ות, כל אחת 3 מנות)
- הבצק
- קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
- מלח - כף גדושה
- שמרים טריים - שקית (50 גרם)
- שמן זית - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
- מים - 2½ כוסות - סה"כ (600 מ"ל)
- לשימון התבניות
- שמן זית - 6 כפיות - סה"כ (30 מ"ל)
- התוספות
- רוזמרין - 10 גבעולים - סה"כ (20 גרם)
- זעתר - 5 כפיות שטוחות - סה"כ (20 גרם)
- מלח גס - 6 קורט
- שמן זית - 6 כפיות - סה"כ (30 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
פוקצ`ה עם רוזמרין וזעתר
- 1 מערבבים היטב את הקמח והמלח בקערה. מוסיפים את השמרים ושמן הזית, ומתחילים לערבב במיקסר במהירות נמוכה, תוך כדי הוספה הדרגתית של המים.
- 2 ממשיכים לערבב עוד כדקה ומעלים בהדרגה את הלישה עד למהירות מקסימלית, וממשיכים כ- 3 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
- 3 יוצרים כדור, מניחים בקערה ומכסים במגבת/ניילון נצמד. מניחים באזור חם להתפחה כ- 35 דקות.
- 4 לאחר ההתפחה הראשונה, נועצים אצבעות בבצק על מנת להוציא את האוויר. מפרידים את הבצק ל- 6 כדורים, ומניחים להתפחה שנייה למשך כ- 20 דקות. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- 5 בידיים מעצבים כל כדור למלבן/אליפסה בעובי של כחצי ס"מ. עבור כל פוקצ`ה, משמנים תבנית בכפית אחת של שמן זית (מתוך 12 כפיות שמן הזית) ומניחים עליה את הפוקצ`ה. בתנועות נעיצה, דוחפים את הרוזמרין לתוך הפוקצ`ות. מפזרים את הזעתר והמלח הגס, ומטפטפים את יתר השמן (6 כפיות - כפית לכל פוקצ`ה) על הפוקצ`ות. מניחים מכוסה להתפחה אחרונה של כרבע שעה.
- 6 אופים את הפוקצ`ות בתנור למשך כ- 20 דקות או עד להזהבה. מגישים חם!
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
בתמונה: פוקצ`ה ים תיכונית עם פוקצ`ה מיקס. התוספות לפוקצ`ה לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.3% |
12.2% |
10.9% |
76.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב