מתאים גם לחולי צליאק וגם לסוכרתיים
1. טוחנים את זרעי הפשתן עד דמוי קמח.
2. מנפים את הקמחים לקערה, מוסיפים את זרעי הפשתן הטחונים ואבקת האפייה, ומערבבים.
3. מוסיפים את שאר החומרים ולשים (אפשר ביד) עד לקבלת בצק אחיד ושומני.
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים. יוצרים בכל חלק גליל בעובי 2 ס"מ לערך, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים.
5. פורסים פרוסות בעובי 5 מ"מ עד 7 מ"מ.
6. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של 3 ס"מ.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10 דקות, או עד השחמה.
8. לאחר שהעוגיות מתקררות, שומרים בכלי אטום.
9. בתיאבון

הערות:
1. עוגיות פרוסות דק = עוגיות קריספיות. עוגיות פרוסות עבה = עוגיות רכות.
2. אפשר להשתמש בכל תחליף סוכר שאוהבים.
3. ניתן להוסיף מעט שוקולד ללא סוכר מגורר לבצק.
הערך התזונתי לא כולל את קמח האפונה הצהובה.