דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 14 גרם למנה\יחידה (כ- 30 עוגיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות פשתן ללא גלוטן וסוכר
מתאים גם לחולי צליאק וגם לסוכרתיים
  • 1 טוחנים את זרעי הפשתן עד דמוי קמח.
  • 2 מנפים את הקמחים לקערה, מוסיפים את זרעי הפשתן הטחונים ואבקת האפייה, ומערבבים.
  • 3 מוסיפים את שאר החומרים ולשים (אפשר ביד) עד לקבלת בצק אחיד ושומני.
  • 4 מחלקים את הבצק לשני חלקים. יוצרים בכל חלק גליל בעובי 2 ס"מ לערך, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים.
  • 5 פורסים פרוסות בעובי 5 מ"מ עד 7 מ"מ.
  • 6 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של 3 ס"מ.
  • 7 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10 דקות, או עד השחמה.
  • 8 לאחר שהעוגיות מתקררות, שומרים בכלי אטום.
  • 9 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 עוגיות פרוסות דק = עוגיות קריספיות. עוגיות פרוסות עבה = עוגיות רכות.
  • 2 אפשר להשתמש בכל תחליף סוכר שאוהבים.
  • 3 ניתן להוסיף מעט שוקולד ללא סוכר מגורר לבצק.

הערך התזונתי לא כולל את קמח האפונה הצהובה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 29.8% 8.9% 56.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב