דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 172 גרם למנה\יחידה (4-10 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פוקצ`ה ללא גלוטן
פוקצ`ה מהמטבח האיטלקי לצליאקים
  • 1 מערבבים בקערת המערבל קמחים, שמרים יבשים, משפר אפייה, גרעיני דלעת טחונים וסוכר, ומערבבים היטב.
  • 2 מוסיפים את המלח ומערבבים.
  • 3 מוסיפים חומץ, שמן וכוס מים פושרים.
  • 4 לשים עם וו לישה תוך הוספת מעט מים מדי פעם עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה במרקם של סלט חומוס.
  • 5 מכסים ומתפיחים במקום חם עד הכפלת הנפח למשך כ- 40 דקות עד שעה.
  • 6 מוסיפים חופן קמח קונדיטור, לשים תוך הוספת קמח קונדיטור מדי פעם עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה.
  • 7 מחלקים לשני חלקים שווים.
  • 8 מרדדים על משטח מקומח לעלה עגול בעובי של כ- 1 ס"מ.
  • 9 מניחים על תבנית מחוררת (או על נייר אפייה בתבנית רגילה) ומכניסים לתנור קר להתפחה למשך כ- 20-30 דקות.
  • 10 יוצרים בעזרת האצבע גומות, מברישים בשמן זית, נועצים בגומות חלקים קטנים מענף הרוזמרין וזורים מעט מלח גס.
  • 11 אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות עד השחמה, כ- 10-15 דקות.
  • 12 מגישים מיד ובתיאבון חיוך
  • הערות וגיוונים:
  • 1 ניתן לעצב פוקצ`ות בגדלים וצורות לפי הרצון.
  • 2 על החלק השני של הבצק, פיזרתי גבינת מוצרלה מגוררת ומעט גבינה מלוחה מפוררת. סגרתי היטב ורידדתי לעלה עגול ושמנמן בקוטר התבנית. הכנסתי להתפחה עם הפוקצ`ה ולפני האפייה מרחתי בשמן זית - יצא מעדן. ניתן באותה הדרך למלא בכל מילוי שאוהבים.
  • 3 ניתן לאפות עוגות ועוגיות שמרים מאותו הבצק - מחסירים מלח, מוסיפים בין 1/4 ל- 1/2 כוס סוכר. הבצק מעולה ויכול להתאים להכנת לחמניות רגילות או ממולאות, בסיס לפיצה או להכנת סמבוסק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 8.2% 0.4% 91.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב